Leblebi diyeti ile 3 günde 4 kilo verin! Leblebi diyeti nasıl yapılır?

Uzun süre tok tutan sağlıklı bir kuruyemiş türü olan leblebi ile kilo vermek mümkün. Siz de leblebi diyeti ile 3 günde 4 kiloya kadar verebilirsiniz. Peki, leblebi diyeti nasıl yapılır? İşte detaylar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nohutun 30-40 dakika aralığında yüksek ateşte tuz ve baharatla kavrulmasıyla yapılan leblebi, diyet listelerinin vazgeçilmez kuruyemişlerinden biridir.

Tok tutma özelliği sayesinde ara öğünlerde tüketilmesi önerilen leblebinin yarım çay bardağı 20 gram eder ve toplamda sadece 70 kaloridir.

Kilo vermek isteyenlerin birçoğu leblebi diyetine başvuruyor. Zayıflayanlar ise, leblebinin tok tutma özelliği sayesinde fazla kilolarından kurtulduğunu söylüyor.

Lif içeriği en yüksek besinler arasında yer alan leblebi, kan şekerinin aşırı düşmesi ve yükselmesini önleyerek iştah kontrolünü sağlar. Aynı zamanda uzun süre tokluk hissi vererek fazla kalori alımının önüne geçer.

Kilo vermeye yardımcı olan leblebi, bol su ile tüketildiği zaman daha fayda olur. Çünkü leblebi, suyla birleştiğinde daha uzun süre tok tutar. Beslenme programına leblebi eklemeniz durumunda uzun sürek tok kalacaksınız ve bu sayede sağlıklı kilo vereceksiniz.

Leblebi içerdiği pektin ve gam gibi çözünür lif bileşeni sayesinde kandaki kolesterolün düşürülmesinde ve glikozun bağırsaktaki emiliminin azaltılmasında da etkilidir. Ayrıca mide leblebiyi sindirirken daha fazla kalori harcadığından, gün içerisinde toplam harcanan kalori miktarını da artırmış oluruz.

Leblebi folik asit kaynaklarından biridir

Leblebide bulunan yüksek vitamin ve mineral, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde rol oynar.

Diyet yapanları ani acıkmalardan kurtaran leblebi, aynı zamanda mide problemlerinin etkilerini hafifletir.

Leblebi diyeti sayesinde 3 günde 4 kilo verebilirsiniz.

LEBLEBİ DİYETİ İÇİN MALZEMELER

1 adet orta boy salatalık

1 kase yoğurt

1 tatlı kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı pul biber ( isteğe bağlı )

Tuz ( tansiyon probleminiz varsa kullanmayınız isteğe bağlı )

Semizotu, maydanoz, vb. yeşillikler

Salatalık kabuğuyla beraber rendelenir. Bir kase yoğurdun içine isteğe bağlı olarak baharatlar ve tuz katılır. Son olarak  salatalık rendesi, blenderla toz haline getirdiğiniz leblebi ve diğer malzemeler eklenir. Bu karışım öğle, ikindi ve akşam birer kase olarak tüketilmesi daha uygundur.

Leblebi diyeti ile 3 günde 4 kilo verin! Leblebi diyeti nasıl yapılır?

Yorumlar kapalı.