Mabel Matiz, ödülünü beklerken Karakol klibi nedeniyle sansüre uğradı

Ünlü sanatçı Mabel Matiz, 1,5 ay önce ödül vermek için davet edildiği GQ Türkiye ödüllerinde Karakol klibindeki sansür nedeniyle sahneye çıkarılmadığını söyleyerek isyan etti. Kısa bir süre sonra GQ Türkiye’den yapılan açıklamada Matiz’den özür dilendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz ayında Karakol isimli şarkısını yayınlayan Mabel Matiz, klibi nedeniyle LGBTİ+ karşıtları tarafından hedef gösterildi.

RTÜK de müzik kanallarını arayarak, söz konusu klibin yayınlanmaması için talimatta bulundu.

‘KARAKOL’ KLİBİ NEDENİYLE GQ TÜRKİYE ÖDÜLLERİNDE SAHNEYE ÇAĞIRILMAMIŞ

Mabel Matiz, önceki akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisinden ‘Yılın İyileri’ gecesinde ödül takdim etmesini talep eden GQ Türkiye ekibinin, ‘Karakol’ isimli şarkısı sebebiyle vazgeçtiğini açıklamıştı.

Ödül törenine katıldığı sırada takdim için bir başka ismin sahneye çağrıldığını aktaran Mabel Matiz, yapılan değişikliğin nedenini “Yazın ‘Karakol’ klibiyle ilgili yaşanan sansür haberleri ve yoğun gündem sebebiyle GQ Türkiye ekibinin son gün benle ilgili takdimden vazgeçtiğini, gün boyu kendi içlerinde bunun görüşmelerinin/tartışmalarının yapıldığını birinci ağızdan öğrendim” ifadeleriyle açıklamıştı.

 

GQ TÜRKİYE’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Matiz’in paylaşımının gündem olmasının ardından GQ Türkiye’den bir açıklama geldi.

Matiz’in GQ Türkiye’nin kapağına verdiği pozun yer aldığı açıklamada “Yaşanan talihsizlikle, ifade edildiği şekilde bir kastımız olmasa da son derece nazik bir dille organizasyondan kaynaklanan hatamızı ortaya koyan sevgili Mabel Matiz’i üzdüğümüz içim özür dileriz. Bize her daim ilham veren Mabel’i anlıyoruz, bir arada, güzel ve aydınlık bir gelecek hayalini paylaşıyoruz” denildi.

Mabel Matiz, ödülünü beklerken Karakol klibi nedeniyle sansüre uğradı

Mabel Matiz, ödülünü beklerken Karakol klibi nedeniyle sansüre uğradı

Yorumlar kapalı.