Makarna suyunu asla dökmeyin! İşte birbirinden faydalı kullanım alanları

Hem hızlı hem lezzetiyle vazgeçilmez yemeklerden biri olan makarnayı pişirdikten sonra genelde suyunu döküyoruz. Birazdan öğreneceğiniz bilgiler sayesinde artık siz de makarna suyunu dökmeyeceksiniz. İşte makarna suyuyla yapılabilecekler…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomik ve pratik yemeklerin başında gelen makarna, kolay hazırlanışıyla da sıkça tercih ediliyor.

Önce suda haşladığımız makarnanın suyunu süzdükten sonra sosunu hazırlayıp karıştırıyoruz. Peki siz de makarna suyunu dökenlerden misiniz? Eğer makarna suyunu döküyorsanız, yanlış yapıyorsunuz demektir. Çünkü makarnanın suyunu başka türlü de değerlendirebilirsiniz.

TEMİZLİK İÇİN KULLANABİLİRSİNİZ

Tencere ve tavalardaki kararmalar, mutfakta en zorlandığımız lekelerden biri. Oysa makarna suyu ile bu lekeleri çıkarmak çok kolay.

İTALYAN AŞÇILARIN BÜYÜK SIRRI: SOSLARDA KULLANABİLİRSİNİZ

İtalyan yemeği olan makarnanın asıl lezzetini ise soslar veriyor. Makarnanın suyunu dökmeyen usta aşçılar, makarnanın yanında servis ettikleri sosu makarna suyuyla hazırlıyorlar. İtalya’daki tüm aşçılar makarna yaparken bu suyu mutlaka değerlendirirler.

BAKLİYATLARI YUMUŞATMAYA YARDIMCI OLUR

Beyaz fasulye ve nohut gibi bakliyatları suda bekletmeden yumuşatmak pek mümkün olmuyor. Eğer bakliyatlarınızı, normal suda değil de makarna suyunda bekletirseniz hem daha çabuk yumuşamasına yardımcı olur, hem de daha farklı bir lezzetli elde edebilirsiniz.

EKMEK VE PİZZA HAMURU YAPABİLİRSİNİZ

Makarna suyu, pizza hamuru veya ekmek yapımında da kullanılabilir. Tüm hamurlar için tuz ve su olmazsa olmazdır. Makarna suyu bu ikisini de barındırmaktadır. Makarna suyu hamuru daha kıvamlı hale getirecektir.

Makarna suyunu dilerseniz sulu yemeklerinizde veya çorba yapımında da kullanabilirsiniz.

Makarna suyunu asla dökmeyin! İşte birbirinden faydalı kullanım alanları

Yorumlar kapalı.