Mansur Yavaş: Makam araçlarını sattım, belediyeye minibüsle gidip geliyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Açık olacaksın. İnsanlara yalan söylemeyeceksin. Hataysa benim hatam diyeceksin. İyi yapıyorsanız da insanlar onu görecek. Çünkü biz memuruz"

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyeye ait makam araçlarını sattıklarını belirterek, “Belediyeye minibüsle gidip geliyorum. Ben minibüs kullanmayı tercih ediyorum. Makam arabası sevmiyorum. Yabancı makam arabalarının hepsini sattık” dedi.

Yavaş satıştan 70 milyon liraya yakın tasarruf ettiklerini bildirdi.

Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk olan Yavaş, “Seçim kazandığımız zaman zafer kazanmış olmayacağız demiştik. Çünkü karşımızda düşman yok. Dolayısıyla siyasete girmeden tüm Ankara’yı kucaklayarak adil bir şekilde hizmet yapmaya çalışıyoruz. Onun dışında çok televizyona çıkmayı da gerekli görmüyoruz. Pandemi de bunda son derece etkili oldu. Tarzımız öyle, bunu planlı bir şekilde yapmıyoruz.  Ankara bizi neden seçti, hizmet edelim diye seçti. Biz de aynen devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kendisinin “çılgın projesi” olmadığını söyleyen Yavaş, “Ben yüzde 3’ü bina olan Ankara’nın yüzde 97’si boş arazi olan Ankara’nın en az yüzde 50’sine tarım yapılabileceğini görüyorum. Teşvik ediyorum. Her yönüyle Ankara’da herkese bir şekilde dokunuyoruz” diye konuştu.

Yavaş şunları kaydetti:

Garsonları görüyoruz. 16 bin kişiye 3 ay müddetle 500+150 lira ekmek parası gönderdik.  Biz verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Reklam yapmıyoruz. Her yaptığımız projenin karşısına şu kavşak şu kadar liraya mal olmuştur diyoruz. Yaptığımız her şeyi şeffaf bir şekilde açıklıyoruz. İnternet sitesinde yaptığımız tüm harcamaları yayınlıyoruz. 1250 tane ihalemiz bugün Youtube da canlı olarak yayınlandı. Bunları herkesten önce Türkiye’ye ben getirdim. Benim en büyük projem Ankaralıyı zengin etmekti. Ve o kırsalda yaşayan insanlar bugün işlerini terk ettikleri zaman kente geliyorlar. Şehirde ziraat yapacak, bahçıvanlık yapacak halleri de yok. Bunlar da çocukları da işsiz kalıyor. Ben tam tersine insanların köye dönmesini, onların köyünde daha ucuz su, daha ucuz elektrik kullanmak suretiyle oradan Ankara için bir şey üretmesini sağlıyorum. 

“İhaleleri canlı yayınlamak benim fikrimdi”

İhaleleri canlı yayınlamanın kendisinin fikri olduğunu belirten Yavaş, ”Açık olacaksın. İnsanlara yalan söylemeyeceksin. Hataysa benim hatam diyeceksin. İyi yapıyorsanız da insanlar onu görecek. Çünkü biz memuruz. Ben kendi paramı değil insanların parasını harcıyorum. Bütçe hazırlarken 550 tane kuruluşa yazı yazdık. Her şey internet sitemizde mevcut” dedi.

Mansur Yavaş: Makam araçlarını sattım, belediyeye minibüsle gidip geliyorum

Yorumlar kapalı.