Mansur Yavaş’tan Süleyman Soylu’ya: Onun milliyetçiliği benim tırnağım etmez

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisini "milliyetçilik" üzerinden hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Bir İçişleri Bakanı kalkıp trollük yapamaz. Benim tırnağım etmez onun milliyetçiliği" tepkisini gösterdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.

Gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Yavaş, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti ve Soylu’nun kendisini hedef alması hakkında konuştu.

“POLİS GEREĞİNİ YAPSAYDI BUNLAR OLMAZDI”

Yavaş, şunları söyledi:

“Sinan Ateş olayı ben geliyorum diyordu zaten. Ankara’da insanlar dövüldü ve bu görüntüler yayınlanmaya başlandı. Dayak yiyenlerin birçoğu benim yaşımda, ilaç torbalarıyla geziyorlar. Babaları yaşında insanları çocuklar dövüyor, ‘birisi dayak yememek için silah çekecek ve birisi ölecek’ dedim. Polis gereğini yapsaydı bunlar olmazdı. Sinan Ateş olayı daha organize duruyor. Devlet bunun sorumlularını ortaya çıkarmalı. Bugünkü tekniklerle neredeyse aydınlatılamayacak olay yok. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener, bu olayın üzerine gideceklerini söylediler.

“BENİM TIRNAĞIM ETMEZ ONUN MİLLİYETÇİLİĞİ”

Soylu sessiz, en sorumlu insan, üstelik iki de polisin adı karışmış, sesini çıkarmıyor. ‘Zekeriya Öz’ün neredeyse heykelini dikin’ diyen insanlardan birisi bu. Oradan geçiyor, Demokrat Parti’nin başındayken şu andaki HDP’nin o zaman Meclis’e girmesini savunuyor. Şimdi MHP’de gelecek planları var sanıyorum, bir yandan 85 terörist kaldığını iddia ediyor, bir yandan toplumu terörizme destek olmakla suçluyor. Ama HÜDA PAR’la ilgili tek söz etmiyor. Bir İçişleri Bakanı kalkıp trollük yapamaz. Benim tırnağım etmez onun milliyetçiliği.”

Mansur Yavaş’tan Süleyman Soylu’ya: Onun milliyetçiliği benim tırnağım etmez

Yorumlar kapalı.