Marie-Antoinette’e ait 2 bilezik açık artırmaya çıkarılacak

Eski Fransa Kraliçesi Marie-Antoinette'e ait, üzeri 112 elmasla kaplı 2 bileziğin 9 Kasım'da Christie's Müzayede Evi'nde ilk kez açık artırmaya çıkarılacağı duyuruldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslarası Müzayede Evi Christie’s tarafından yapılan açıklamada, Fransa’nın devrimden önceki son kraliçesi Marie-Antoinette’e ait 2 elmas bileziğin, 9 Kasım’da İsviçre’nin Cenevre kentinde açık artırmaya çıkacağını kaydedildi.

3 sıra elmastan oluşan 2 bileziğin bir araya getirilerek kolye olarak da takılabileceğini belirten Christie’s, bileziklerin her birinin 112 adet elmasla kaplı olduğunu ifade etti.

Christie’s, takım halinde satılacak bileziklerin 2 ila 4 milyon dolar arasında bir değere sahip olduğunu bildirdi.

Marie-Antoinette’e ait 2 bilezik açık artırmaya çıkarılacak

Müzayede evi, Marie-Antoinette’in 1776’da tahta çıktıktan 2 yıl sonra Paris’teki kuyumcu Charles August Boehmer’dan bilezikleri sipariş ettiğini ve kraliçenin bileziklere, o dönem çok büyük bir miktar olan 250 bin eski Fransız lirası ödediğine dikkat çekti.

Christie’s Müzayede Evi’nde mücevher uzmanı olan Marie-Cecile Cisamolo, hem bileziklerin sahibinin hem de elmasların büyüklüklerinin dikkat çekici olduğunu söyledi. Cisamolo, göz kamaştıran bilekliklerin, yaklaşık 150 karat olduğunu ekledi.

2018 yılında Marie-Antoinette’e ait olan ve üzerinde doğal inci ve elmas bulunan bir kolyenin değeri, Sotheby’s Müzayede Evi tarafından 1 ila 2 milyon dolar arasında tahmin edilmiş fakat kolye 36 milyon dolara satılmıştı.

Fransa’nın devrimden önceki son kraliçesi Marie-Antoinette, Ekim 1793’te 37 yaşında Fransız Devrimi esnasında ‘vatan hainliği’ ile suçlanarak giyotinle idam edilmişti.

Marie-Antoinette’e ait 2 bilezik açık artırmaya çıkarılacak

Yorumlar kapalı.