MasterChef’te kim elendi? 20 Kasım MasterChef veda eden isim kim oldu?

MasterChef Türkiye'de eleme heyecanı ekrana geldi! Kırmızı ve mavi takım mücadeleleri sonunda beş isim eleme potasında yerini aldı. İki aşamalı oyun sonunda bir isim MasterChef hayallerine veda etti. Peki, 20 Kasım Pazar MasterChef'te kim gitti?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TV8 ekranlarında lezzet yarışı sürüyor! Hafta başında oluşturulan yeni takımlar, çıktıkları dokunulmazlık oyunları sonunda kendi kaderlerini tayin ediyor. Geride kalan haftada peş peşe mağlubiyet alan mavi takım, potada yarışmadaki varlıkları için mücadele etti. İki aşamalı eleme oyunu gerçekleşti. İşte, MasterChef’te yaşananlar ve eleme adayları…

MasterChef'te kim elendi? 20 Kasım MasterChef veda eden isim kim oldu?

MASTERCHEF’TE KİM ELENDİ?

Mavi ve kırmızı takım kaptanları Büşra ile Metin eşliğinde hafta boyu dokunulmazlık yarışlarında rekabet etti. Ancak ödül oyunu da dahil mavi takım art arda yenilgi aldı, potaya da beş isim sokmuş oldu.

Pazar akşamı eleme turunun ilk oyununda ise Masterchef jürisi yarışmacılarından kızılcık ile yaratıcı tabaklar çıkarmalarını istedi. Henüz elenen isim belli olmadı.

Fatma Nur, yarışma sırasında bir noktada takıldı ve ”Mehmet Şef’im pes edebiliyor muyuz?” şeklinde soru yöneltti.

MasterChef'te kim elendi? 20 Kasım MasterChef veda eden isim kim oldu?

Mehmet Şef’ten Fatma Nur’a: “Pes edecek yer değil burası”

Gözyaşları içinde yapamadığını belirten Fatma Nur’a Mehmet Şef ise, ”Hayır edemiyorsunuz. Pes edecek yer değil burası. Sonuna kadar mücadele etmen lazım ve tabağa bir şey koyman lazım. Yarın bir gün pişman olacağın bir hata yapma. Pazartesi günü pişman olacağın bir hata yapma bence. Bazen hiç tahmin etmediğin insanlar hata yapıyor ve kalıyor. Bence başarırsın. Toparla kendini.” şeklinde Fatma Nur’u motive ederek devam etmesini sağladı. Karşı takımdan arkadaşları da Fatma Nur’a alkışlarla destek oldu.

Büşra’nın tabağının değerlendirilmesi sırasında Mehmet Şef, ”Bir insan ayağına bu kadar sıkar. Nerede görülmüş bu şekerin dolaba koyulduğu. nasıl bir cesaret var sende ya?” şeklinde yaptığı hatayı dile getirdi.

Tabakların değerlendirilmesi sonucunda birinci olarak potadan çıkan Yağız oldu. En iyi ikinci tabağı seçilerek elenmekten bu hafta da kurtulan isim olarak da Tolga seçildi. Böylece iki isim de MasterChef 2022 ilk 10’a ismini yazdırdı.

Son üçe kalan Büşra, Barış ve Fatma Nur, eleme gecesinde ikinci oyuna çıkarak kozlarını paylaşıyor. Oyun sonunda veda eden isim netleşiyor. Gecenin son tabağı ise Somer Şef’in ”Ben Saksı Değilim” isimli imza yemeği oldu. Bu tabak ise MasterChef klasiklerinden. Somer Şef, bu özel tabağını ünlü şef, Rene Redzepi’den esinlenerek ve Türkleştirerek hazırladığını belirtti.

‘Ben saksı değilim’ yemeğini değerlendiren jüri, potadan son anda çıkan ismi duyurdu. Fatma Nur, Somer Şef’in imza tabağını en iyi yapan olarak potadan çıkmayı başardı. Büşra ile Barış da son ikiye kaldı.

MasterChef'te kim elendi? 20 Kasım MasterChef veda eden isim kim oldu?

Yarışmaya veda eden isim Barış oldu

Barış Demir şu sözlerle veda etti: Ben çok tuttum kendimi şefim ağlamayacağım diye. En çok üzüldüğüm şey, babam bizi tek başına büyüttü. Üç kardeş ve ben 4 kişiydik, kardeşlerime verdiğim sözü tutamadım. Ona çok üzülüyorum sadece. Babamı gururlandırdığımı düşünüyorum. Sizleri de şef hep abi olarak gördüm, beni kardeşiniz olarak gördüyseniz ne mutlu bana. Erken geldim, erken gidiyorum…’

Somer Şef, Barış’ın vedasını açıklamasının ardından, ”Bu senin son tabağın oldu. Hepimizin kader çizgisi var. Hayat sana kolay başlangıç sunmamış. En zor tecrübeyi yaşamışsın. Ama vardır bunda da bir hikmet. Belki bu seni çok farklı insan yaptı. Ben senin kardeşin olsam çok gurur duyardım. Eminim onlar da duyuyordur. Belki buradan sana bambaşka kapılar açılacak. Elenirsin ama kaybetmezsin. Bugün buraya kaybederek değil, MasterChef’in 11.’sini olarak veda ediyorsun. Herkesle tartışıp herkes tarafından sevilen insansın, çünkü içinde kötülük yok. ” dedi.

Barış hakkında konuşan Mehmet Şef, ”Çok gençsin bir buçuk yıldır bu işi yapıyorsun .Çok yetenekli adamsın. Daha ilerde hepimiz göreceğiz. Sanırım biraz daha teknik çalışmaya ihtiyacın var. Benim aklımda çok mert bir adamsın, sözünü hiç esirgemeyen gencecik mert bir adamsın. Sana herkes sırtını dayayabilir, kendini iyi yetiştirmişsin. Meslekte de iyi yerlere geleceğinden hiç şüphemiz yok. Bu karakter bu yapı seni çok iyi yerlere getirecektir.” ifadelerini kullandı.

Danilo, ”Sen diğer arkadaşlara umut veriyorsun, güven veriyorsun. Çok iyi dost, çok iyi insansın. Çok güzel yerlere geleceksin. Ama pes etme. Zor zamanda bile pes etmedin, devam ettin.” şeklinde konuştu.

Sürekli tartışma yaşayan Fatma Nur, Barış için, ”Mükemmel karakteri, çok güzel kalbi var. Ne kadar kavga etsek de onu çok seviyorum.” dedi.

Barış cebinden yazdığı notu çıkardı. Notta, “Son tabaktı” yazıyordu…

MasterChef’te kim elendi? 20 Kasım MasterChef veda eden isim kim oldu?

Yorumlar kapalı.