Matlaşan bardaklara kesin çözüm! Matlaşan bardakların parlaması için bu yöntemi mutlaka deneyin!

Yeni aldığımız bardaklar, uzun süre kullandıktan sonra matlaşmaya başlar. Ortaya çıkan bu kötü görüntü hepimizi rahatsız ederken, bundan kurtulmanın bir yolu var. Siz de matlaşan bardaklarınızın parıl parıl parlamasını istiyorsanız, bu yöntemi mutlaka deneyin.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sık sık kullandığımız şeffaf bardaklar, belli bir süre sonra ilk günkü parlaklığından uzaklaşarak zamanla mat bir görüntü alır.

Her ne kadar kaliteli bir markaya sahip olsanız da, şeffaf bardaklardaki matlaşma kaçınılmazdır.  Ancak bu durum çözülemeyecek bir sorun değildir. Peki, şeffaf bardakların yeniden parlak gözükmesi için ne yapmak gerekir?

Yasemin.com sitesinde yer alan bir içerikte; Matlaşan bardakları parlatan yöntemler sıralandı. Siz de bu yöntemleri deneyerek matlaşan bardakları tıpkı ilk günkü parlaklığına kavuşturabilirsiniz.

İşte işinize yarayacak o yöntemler..

– Geniş bir leğenin içerisine ılık su koyunuz. Bir fincan miktarı kadar çamaşır suyu ilave ediniz. Matlaşan bardaklarınızı çamaşır suyu karışımlı içine batırınız. Yaklaşık 7 dakika kadar bekletiniz. (Gözle görülür değişime kadar bekletiniz) Daha sonra bardakları iyice durulayınız.

– Geniş bir leğenin içerisine sıcak su koyunuz bir miktar elma sirkesi ekleyiniz. Ve matlaşmış bardaklarınızı leğenin içerisinde gözle görülür düzelme olana kadar bekletiniz. Durulama işlemine geçiniz.

– Bir limonu ortadan ikiye kesiniz. Matlaşmış bardaklarınızı teker teker limon ile ovalayarak limonu her yerine yediriniz. Yaklaşık 7-8 dakika kadar bekletip her birini durulayınız.

– Matlaşmış bardaklarınızın içerisine yarısına kadar karbonat koyunuz ve ağzına kadar su koyunuz. Ertesi güne kadar beklettikten sonra iyice durulayınız. Bu işlemi bardakları kullanım düzeninize göre haftada bir veya iki kez tekrarlayınız. İşlemi bir leğenin içerisinde yapınız.

Matlaşan bardaklara kesin çözüm! Matlaşan bardakların parlaması için bu yöntemi mutlaka deneyin!

Yorumlar kapalı.