Meclis lokantasının çok konuşulan tatlısı: Vişneli tayfır

Meclis Lokantasında satılan Vişneli tayfır tatlısı vatandaşlar tarafından merak konuus oldu. Vişneli tayfır tatlısı daha önce de Meclis gündeminde tartışılmıştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis menüsünde bulunan ve 6 liraya satıldığı belirtilen Vişneli tayfır tatlısı sosyal medyada gündem oldu. Vişneli tayfır daha öncede pek çok kez Meclis’te gündeme gelmişti.

Eski Meclis başkanı İsmail Kahraman’ın isteği üzerine TBMM menüsünden çıkartılan ‘vişneli tayfır’ tatlısı, bir yıl sonra ‘meyveli muhallebi’ ismiyle menüye yeniden eklenmişti.

Kahraman,  Meclis menüsüne özel olan ve içerisinde süt, nişasta, vişne, ananas, krema, yumurta, bisküvi ve un bulunan ‘vişneli tayfır’ tatlısı için “Bu nasıl tatlı ismi… Bizim baklavamız, aşuremiz, sütlacımız var” demişti.

Kahraman’ın eleştirisi üzerine ‘vişneli tayfır’ Meclis ve sosyal tesislerinin yanısıra Ankara büyükşehir belediyesinden protokolle devralınan TBMM’ye ait Ala Restaurant’ta menüden çıkarılmıştı.

Ancak tatlının yeniden menüye eklenmesi için yetkililere çok sayıda talep iletildi. Sonunda bir yılın ardından ‘vişneli tayfır’ tatlısı içeriği değişmeden ‘meyveli muhallebi’ adıyla tekrar Meclis ve sosyal tesislerinde sunulmaya başladı.

Vişneli tayfır nasıl yapılır?

Vişneli tayfır tatlısı için ilk olarak tencerenin içine sosları hazırlamak için bir paket vanilyalı pudingi ve vişne suyunu boşaltın. Tencereye boşalttığınız vanilyalı pudingi ve vişne suyunu koyulaşana kadar karıştırın ve pişirin.

Ardından hazırladığınız karışımı borcam olarak adlandırılan bir cam kaba dökün. Cam kaba koyduğunuz karışım soğurken, 1 paket bisküviyi rondodan geçirin.

Rondodan geçirdiğiniz bisküviyi, hazırladığınız cam kabın içerisindeki karışıma dökün ve son olarak bir tencereye irmik, şeker ve süt koyun.

Tenceredeki irmiği, sütü ve şekeri koyulaşana kadar pişirin ve karıştırın. Ardından sıcaklığı geçtikten sonra bisküvilerin üzerine dökün. Tatlıyı soğuması için buzdolabına koyun ve yaklaşık 1 gün boyunca dolapta bekletin.

Son olarak dolaptan çıkardığınız vişneli tayfır tatlısını dilimleyerek servis edebilirsiniz.

 

Meclis lokantasının çok konuşulan tatlısı: Vişneli tayfır

Yorumlar kapalı.