Meclis’e giremeyen TİP’li İrfan Değirmenci’den açıklama: Stratejik safsata

Türkiye İşçi Partisi İzmir milletvekili adayı İrfan Değirmenci seçim sonuçlarını paylaştı. Sonuçlara göre vekil olamadığı anlaşılan Değirmenci durumu ‘stratejik safsata’ olarak değerlendirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 Mayıs seçimlerinin kesin olmayan sonuçları gelmeye devam ediyor. Türkiye İşçi Partisi İzmir 2. Bölge milletvekili adayı İrfan Değirmenci bölgesindeki seçim sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Değirmenci paylaşımında kendisinin vekil olamadığını belirtti ve Yeşil Sol Parti’nin de vekil çıkaramadığını belirtti. MHP’ye milletvekili kazandırdıklarını da ifade eden Değirmenci durumu ‘stratejik oy safsatası’ olarak değerlendirdi.

Değirmenci’nin paylaşımı şöyle:

“İzmir 2 YSP – 86.743 – %5,72 vekil 1 MHP – 84.722 – %5,59 vekil 1 TİP- 83.324 – %5,49 Stratejik oy safsatası, Chp’de Hacer Foggo’yu da TİP’de beni de vekil yapamadığı gibi Mhp’ye bir vekil kazandırmış görünüyor. Sonuçlar birbirine çok yakın. Avukatlarımız görev başında.”

Emek ve Özgürlük ittifakı bileşenleri Türkiye İşçi Partisi ve HDP arasında Yeşil Sol Parti çatısı altında ortak listeyle seçime girmesi tartışılmıştı. Tartışma, TİP’in kendi ismi ve logosuyla seçime girme kararıyla son bulmuştu.

Meclis’e giremeyen TİP’li İrfan Değirmenci’den açıklama: Stratejik safsata

Yorumlar kapalı.