Meghan Markle’ın kraliyet ailesiyle iplerini koparan olay ortaya çıktı

İngiliz gazeteci Tom Bower'ın yazdığı kraliyet kitabı, aileyi karıştıracak. Kitapta, Meghan Markle ve Prens Harry'nin 'Megxit' olarak adlandırılan kraliyet görevlerini bırakma sürecinde bardağı taşıran son damlanın ne olduğuna dair dikkat çeken bilgiler yer alıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni çıkan bir kitap, kraliyet ailesinde huzursuzluk yaratabilecek cinsten. Kitapta yer alan iddiaya göre Kraliçe Elizabeth ve oğlu Prens Charles, Meghan Markle’dan ABD’ye giderek babasıyla daha karmaşık bir anlaşmazlığa dönüşen ilişkisini düzeltmesini istedi.

Bu talep de Meghan Markle ve Prens Harry’nin ‘Megxit’ olarak adlandırılan kraliyetten ayrılma sürecini hızlandırdı.

İngiliz gazeteci Tom Bower’ın yazdığı ‘İntikam: Meghan, Harry ve Windsors Arasındaki Savaş’ adlı kitap, Prens Charles ve Kraliçe’nin, Harry ve Meghan Markle’ın Mayıs 2018’deki nikahlarından haftalar sonra, Düşes’in Thomas Markle ile kamuoyu önünde yaşanan anlaşmazlığı düzeltmeye çalışması için bir konferans görüşmesi yaptığını, Meghan Markle’ın ise onların isteğine uymayı reddettiğini anlatıyor.

Bower’a göre, 77 yaşındaki Thomas Markle, düğüne katılmayacağını söylemişti, çünkü o dönemde paparazzilere verdiği fotoğraflardan dolayı utanç duyuyordu. Emekli Hollywood aydınlatma yönetmeni olan Thomas Markle, o dönem birkaç röportajda kraliyet ailesini eleştirmiş, kızıyla iletişim kurmanın hiçbir yolu olmadığını ve onunla bir daha konuşmadan öleceğinden korktuğunu belirtmişti.

Meghan Markle'ın kraliyet ailesiyle iplerini koparan olay ortaya çıktı

“BABASIYLA ÇELİŞTİ”

Bower, Thomas Markle’ın iddialarının, Meghan Markle’ın, babasının düğüne uçamayacak kadar hasta olduğu açıklamasıyla çeliştiğini yazdı. Yazara göre, Temmuz 2018’e kadar Prens Charles, Meghan Markle’dan giderek daha fazla rahatsız olmuştu. Bower, “Onu veya ne istediğini hiçbir zaman gerçekten anlamamıştı” diye yazdı.

Meghan Markle'ın kraliyet ailesiyle iplerini koparan olay ortaya çıktı

MARKLE TALEBİ REDDETTİ

Bower’a göre, Prens Charles, oğlu Harry’ye, “Gidip babasını görerek bu sorunu bitiremez mi?” diye sordu.

Meghan, Harry, Charles ve Kraliçe arasında yapılan konferans görüşmede, Meghan, babasının yaşadığı Meksika’ya uçabileceğini düşünmenin “tamamen gerçek dışı” olduğunu ve “Bir şekilde, kraliyet ailesine daha fazla utanç getirebilecek bir medya ilgisi ve müdahalesine neden olmadan babamla özel olarak konuşmayı umuyorum” dedi.

Bu konuşmadan iki hafta sonra Meghan ve Harry çifti, Instagram’dan yaptıkları açıklamayla kraliyet görevlerini bırakmak istediklerini belirtti.

Meghan Markle'ın kraliyet ailesiyle iplerini koparan olay ortaya çıktı

“DIŞLANMIŞ HİSSETTİ”

Bower, Markle’ın Cambridge Düşesi Kate Middleton tarafından da iyice dışlandığını hissettiğini yazdı.

Kitapta, “Meghan Markle, saray yetkililerinin, onun imajını korumayı reddetmesine kızdı. Personelin kendisini bir birey olarak tanıtmak yerine tüm kraliyet ailesinin içinde konumlandırmak üzere istihdam edilmesini reddetti. Özellikle Meghan, Thomas Markle’ı resmi olarak eleştirmeyi reddetme konusunda öfkeliydi. Onun bakış açısına göre Meghan tecrit edilmiş, savunmasız ve gelenekler tarafından boğulmuş durumdaydı” ifadesi yer aldı.

Meghan Markle'ın kraliyet ailesiyle iplerini koparan olay ortaya çıktı

VOGUE KAPAĞINA KRALİÇE’Yİ ALMADI

Kraliyet rollerini tamamen bırakma planı, Meghan Markle’ın konuk editörlüğünü yaptığı İngiliz Vogue’un Eylül 2019 sayısının yayınlanmasından sonra yapıldı. Bower, “toplumu yeniden şekillendiren” 15 kadının yer aldığı kapakta Kraliçe’nin yer almamasının, kraliyet ailesinde bomba etkisi yarattığını yazdı.

Meghan Markle’ın kraliyet ailesiyle iplerini koparan olay ortaya çıktı

Yorumlar kapalı.