Mehmet Öz Türk vatandaşlığından çıkacağını duyurdu

ABD'de yaşayan ünlü kalp cerrahı ve televizyon programı sunucusu Dr. Mehmet Öz, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın partisi Cumhuriyetçilerin adayı olarak Senato'ya girmesi durumunda Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika’da Cumhuriyetçi Parti’den siyasete girmeye hazırlanan Türk asıllı Amerikalı doktor Mehmet Öz seçilir seçilmez “Türk vatandaşlığını” bırakacağını duyurdu.

Pensilvanya’daki seçim kampanyasında Türk vatandaşı olmasının tepkilere yol açması üzerine Dr. Mehmet Öz twitter hesabından Türk vatandaşlığını bırakacağına ilişkin açıklama yaptı:

“Çifte vatandaşlığım kampanyadaki dikkatimi dağıttı. Hasta anneme bakmak için bunu sürdürdüm, ancak ailemle birkaç hafta süren görüşmelerden sonra bir sonraki ABD Pensilvanya senatörü olarak yemin etmeden önce sadece ABD vatandaşı olacağım.”

ABD’de bir Türk ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Öz, seçilirse Senato’ya giren ilk Müslüman olacak.
Yatırım şirketi Bridgewater Associates’in başında bulunan ve adaylık yarışında Öz’ün rakibi olan McCormick, Öz’ün neden ABD ordusu yerine Türk ordusunda askerliğini yaptığını sorgulamıştı.

Aynı zamanda ABD kamuoyunda Öz’ün seçildiği takdirde bir Türk vatandaşı olarak nasıl güvenlik brifingi alabileceğine dair tartışmalar yürütülüyordu.
Bloomberg’in haberine göre kampanyasını Öz’ün nereye ait olduğunu sorgulamak üzerine kurgulayan Cumhuriyetçi McCormick’in baskısı üzerine Öz bir açıklama yayımladı.

 

Mehmet Öz Türk vatandaşlığından çıkacağını duyurdu

Yorumlar kapalı.