Meme kanserini yenen Hande Yener’den itiraf: “Bir sene boyunca…”

Daha önce meme kanserini yenen şarkıcı Hande Yener, Victoria’s Secret Türkiye’nin düzenlediği Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Ebru Akel’e konuştu. Hastalık sürecinde yaşadıklarını anlatan Yener, “Bu hastalık ile baş etmek oldukça zor ancak iyi bir doktor ve çevrenizdeki insanlar sizleri bambaşka bir noktaya taşıyor. Bu nedenle iyi bir tedavi kadar iyi bir psikoloji ve anlamlı bir destek en önemli unsurlardan biri” ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Victoria’s Secret Türkiye, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında sunucu Ebru Akel’in moderatörlüğünde Prof. Dr. Cihan Uras ve Hande Yener’le röportaj gerçekleştirdi.

Meme kanserini yenen Hande Yener'den itiraf: "Bir sene boyunca..."

Ünlü şarkıcı Hande Yener, geçtiğimiz senelerde meme kanserine yakalanmış ve gördüğü tedavi sonucu kanseri yenmeyi başarmıştı.

Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çeken Hande Yener, Ebru Akel’e önemli açıklamalarda bulundu.

“ANNEME TATİLE GİDİYORUM DEDİM VE AMELİYAT OLDUM”

Tedavi sürecini anlatan ünlü şarkıcı, “Anneme tatile gidiyorum dedim ve ameliyat oldum. Bir sene boyunca meme kanseri sürecimi kimseye söylemedim. Hastalıktan sonra maneviyatım yükseldi” ifadelerini kullandı.

Meme kanserini yenen Hande Yener'den itiraf: "Bir sene boyunca..."

“Hastalık ile ilk yüzleştiğimde kendimi çok kötü hissettim” diyen Hande Yener, “Kendimi kontrol ederken şüphelendim ve fark ettiğimde koşarak hastaneye gittim. Akşam saati laboratuvarda bir doktorun odasına girdiğimde ‘felaket’ dediğini duydum ve yıkıldım” diye konuştu.

“YENİDEN DOĞUŞUMU ÖDÜLLE TAÇLANDIRMIŞTIM”

Daha sonra Prof. Dr. Cihan Uras’a gittiğini söyleyen Hande Yener, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Çok şanslıydım kendisi akşam saati olmasına rağmen oradaydı ve dosyalarımı inceleyip beni son derece sakinleştirdi. Patoloji işlemi ve ertesi gün hemen ameliyata aldı. 5 gün hastanede yattım ve artık gidebilirsin dediler. Yaşamına pozitif şekilde devam et dediler ve o gün Altın Kelebek Ödülü’nü aldığımı öğrendim. Ameliyatlı şekilde direnlerimi saklayıp gidip performans sergiledim. Yeniden doğuşumu ödülle taçlandırmıştım. Omuzlarımdaki direnler ve vücudumdaki kablolar görünmesin diye vatkalı bir ceketle sahneye çıktım ve kimse anlamadı.”

Meme kanserini yenen Hande Yener'den itiraf: "Bir sene boyunca..."

“BİR KADININ HAYATINA DOKUNSAM NE MUTLU BANA”

Meme kanseriyle mücadelede iyi tedavinin yanı sıra iyi bir psikolojinin de çok önemli olduğunun altını çizen Hande Yener, “Maneviyatı yüksek biriyim. Bu hastalık ile birlikte niçin yaşıyorum diye sorguladım ve görevimin bu konuda kadınları bilinçlendirmek olduğunu fark ettim. Bir kadının bile hayatına dokunsam ne mutlu bana” dedi” ifadelerini kullandı.

Meme kanserini yenen Hande Yener’den itiraf: “Bir sene boyunca…”

Yorumlar kapalı.