1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meral Akşener 6 Mart’taki toplantıya katılacak mı? İYİ Partili üst düzey isimden “Kapı hala açık” mesajı!

Meral Akşener 6 Mart’taki toplantıya katılacak mı? İYİ Partili üst düzey isimden “Kapı hala açık” mesajı!

İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını savunarak Altılı Masa'ya suçlamalar yöneltmesi ve masadan kalkmasının ardından; 6 Mart'taki toplantıya katılıp katılmayacaklarına dair soruya "Karar almadık, hâlâ kapı açık" yanıtını verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘altılı masa’yı terk edip CHP’li Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerine çağrı yapması sonrası tartışmalar sürüyor.

Erhan Usta, İYİ Parti liderinin hamlesiyle ilgili Habertürk yayınında şunları söyledi:

”Akşener masayı dağıttı yorumları yapılıyor. Akşener, masadan kaldırılmak istendi. ‘Beş genel başkanın imzasıyla karar alınabilir’ şeklindeki yaklaşım masanın ruhuna aykırı. Bu uygulama bugüne kadarkilere aykırıydı. Bugüne kadar mutabakat yerine ‘çoğunlukla karar alınabilir gibi uygulama olmadı.”

6 MART’A İLİŞKİN AÇIKLAMA

6 Mart’ta yapılması planlanan Altılı Masa toplantısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılıp katılmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Erhan Usta, “Onunla ilgili karar almış değiliz. Milletvekillerimiz 2 Mart’ta görüşlerini ifade etti, 3 Mart’ta GİB toplantısı yapıldı. Bundan sonraki atılacak adımlar, toplantılarla değerlendirilecektir” dedi.

Usta, “Bence kapı hala açık. Altılı Masa çalışma ilkelerine dönecek olursa, tam bir mutabakatla isim nasıl kabul edildiyse, ilkelerimizde değişiklik olmayacak denilirse devam eder. Ama bu ilkelere uyulmazsa yapılacak pek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

 

Meral Akşener 6 Mart’taki toplantıya katılacak mı? İYİ Partili üst düzey isimden “Kapı hala açık” mesajı!
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.