Meral Akşener Altılı Masa’daki kritik toplantıyı anlattı: Ali Babacan, İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na itiraz etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa'da yaşanan krizde neler olduğunu tv100 canlı yayınında anlattı. Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına karşı çıktığını ve bakanlık önerdiğini söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tv100 canlı yayınında Ece Üner‘in sorularını yanıtladı. Programda Akşener’in, 3 Mart’ta Altılı Masa’dan kalkması ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı altılı masaya ‘cumhurbaşkanı yardımcısı’ olarak getirmesi hakkındaki soruları yanıtladı.

“O masadan kalktığımda kendim için bir şey istemedim” diyen Akşener, “Kazanacak aday üzerinden gittik ve kazanma sistemini oluşturmuşuz. Bu iki belediye başkanının ben dahil herkesten popüler olduğunu herkes kabul ediyor. Bu iki Belediye Başkanı’nı seçmen istiyor, ben kulak verdim. 1,5 yıl önce ‘aday değilim’ dedim. Masadan kalkıp oturduktan sonra kendime, partime dahil bir şey istemedim” ifadelerini kullandı.

“BABACAN BU İKİ ARKADAŞIN CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI’NA İTİRAZ ETTİ”

Akşener, “Bana Başbakan yetkilerine sahip bir alan da teklif edildi. Ben diğer genel başkanlarla eşitlenmiş olmaktan bir rahatsızlık duymadım” dedi. İmamoğlu ve Yavaş ile ilgili önerisinin Altılı Masa’ya getirilmesiyle ilgili “Kılıçdaroğlu ve 2 başkanla uzlaştık. Somut iş yapan iki arkadaştan bahsediyoruz ve onun için vatandaş onları seviyor. Biz Kılıçdaroğlu ve iki belediye başkanıyla anlaştık, masaya gittik ve Babacan bu iki arkadaşın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na itiraz etti” diye konuştu.

“BABACAN, ‘İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A ŞEHİRCİLİK VE AFET BAKANLIĞI’NI VERELİM’ DEDİ”

Babacan’ın İmamoğlu ve Yavaş’a ilişkin itirazıyla ilgili de Akşener şunları söyledi:

“Babacan’ı ikna etmeye çalıştım, arkadaşlarıyla konuşmaya gitti. Babacan, ‘İmamoğlu ve Yavaş’a Şehircilik ve Afet Bakanlığı’nı verelim’ dedi. Ben de bu arkadaşların birinin 15 milyar dolarlık bütçe yönettiğini, bu arkadaşların böyle bir talebi olmadığını meselenin kazanmak olduğunu söyledim. Davutoğlu da bu fikrin doğru olduğunu söyledi. İlginçtir o maddeyi sayın Davutoğlu yazdı.”

Meral Akşener Altılı Masa’daki kritik toplantıyı anlattı: Ali Babacan, İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na itiraz etti

Yorumlar kapalı.