Meral Akşener’den Erdoğan’ın yeniden adaylığına tepki: Erdoğan ve arkadaşları başka bir düzeneğin içindeler

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez aday olmasıyla ilgili açıklama yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara 3. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Akşener, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday Cumhurbaşkanı aday olmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Bugün üçüncü defa seçilmesinin hukuki olarak imkansız olduğu bir sistemde Sayın Erdoğan ve arkadaşları yine, yeniden hukuku, yargıyı, adaleti yeni baştan hava gazı haline getirerek başka bir düzeneğin içindeler.”

Bu salonu şereflendiren herkes, 2017 referandumuna “Hayır” diyenlerdir. Bu salondaki herkes, demokrasiyi savunan, hiçbir belli kesimin baskınlığını istemeyenlerdir.

KEŞKE HAKLI ÇIKMASAYDIK

Eğer 2010 referandumunda da insanlarımız kandırılmasaydı, 15 Temmuz kalkışması olmayacak, insanlarımız ölmeyecekti. Burayı şereflendirenler 2010’da demokrasinin, makulün, doğrunun yanında durup bedel ödediyse, 2017’de de öyle yapmıştır. Biz bunlara karşı çıktık, keşke haklı çıkmasaydık ama haklı çıktık.

Ondan sonra bu ülkede o ucube sistem, tek adamlık hakim oldu. O da yetmedi, üçüncü kez aday olması mümkün değilken yine aday olarak, hukuku, yargıyı yeni baştan hava gazı hale getirerek başka bir düzeneğin içine girdiler. Liyakatin, bilmenin ve bu ülkeye bağlılığın önemli olmadığı, tek adamlığın her şeyden üstün olduğu bir yönetimle karşı karşıyayız.

Meral Akşener’den Erdoğan’ın yeniden adaylığına tepki: Erdoğan ve arkadaşları başka bir düzeneğin içindeler

Yorumlar kapalı.