Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi ‘Şakkadanak’ Necmettin Batırel’den çarpıcı tahmin! “Son gelen haberlere göre…”

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile yıllar önce katıldığı bir televizyon programında, “Şakkadanak 10 milyar dolar satarım herkes şaşırır, ardından bir 10 milyar dolar daha satarım” sözleriyle hafızalara kazınan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, Merkez Bankası'nın politika faizini perşembe, yüzde 15'ten yüzde 18,25'e çıkaracağını belirtti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Necmettin Batırel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dün 0,5’e varan günlük yükselişler yapan döviz kurlarındaki artışın nedeninin, piyasanın faiz kararının beğenmemesi olduğunu ifade etti.

PİYASADA MEDYAN BEKLENTİ YÜZDE 20

Batırel “Son gelen haberlere göre merkez bankası 20 Temmuz’daki toplantısında faizi 325 baz puan artırarak 18.25’e çıkaracak. Piyasa bu artışı yeterli görmediği için kurlarda yükseliş yaşanıyor” dedi.

Piyasa beklentisi ise Merkez Bankası’nın faizi 500 baz puan artırarak yüzde 20’ye çıkarması yönünde.

TCMB’den düşük faizi artırımı bekleyen bir diğer isim ise Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi. Selvi, 18 Temmuz’daki yazısında  “Şimdi de 500 baz puanlık bir artış konuşuluyor ama ekonomi çevrelerinden edindiğim izlenime göre faizin yüzde 16.50-17.00 civarında olması bekleniyor” tahmininde bulunmuştu.

Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi ‘Şakkadanak’ Necmettin Batırel’den çarpıcı tahmin! “Son gelen haberlere göre…”

Yorumlar kapalı.