Meslektaşı tarafından öldürülen Dr. Dikmen’in ailesi: Tek bir yetkili arayıp da şu ana kadar bir başsağlığı bile dilemedi

Mersin’de hakkında tutanak tuttuğu için tartıştığı Dr. Ahmet Dikmen’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Dr. Hasan Çayır’ın farklı suçlardan da dosyasının bulunduğu ortaya çıktı. Dr. Dikmen’in aile fertleri de cinayetle ilgili herhangi bir idari soruşturma açılmadığını belirterek tepki gösterdi. Ağabey Durmuş Dikmen, "Canımız bir hiç uğruna gitti. Ne valimiz ne sağlık il müdürü, ne bir tek yetkili arayıp da şu ana kadar bir başsağlığı bile dilemedi. Evladımız görev başında şehit edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de hakkında tutanak tuttuğu için tartıştığı Dr. Ahmet Dikmen’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Dr. Hasan Çayır’ın farklı suçlardan da dosyasının bulunduğu ortaya çıktı. Dr. Dikmen’in aile fertleri de cinayetle ilgili herhangi bir idari soruşturma açılmadığını belirterek tepki gösterdi. Ağabey Durmuş Dikmen, “Canımız bir hiç uğruna gitti. Ne valimiz ne sağlık il müdürü, ne bir tek yetkili arayıp da şu ana kadar bir başsağlığı bile dilemedi. Evladımız görev başında şehit edildi.

Cinayetle ilgili savcılığın hazırlık soruşturması devam ederken, idari soruşturma konusunda henüz bir gelişme yaşanmadı. Doktor Ahmet Dikmen’in yakınları ise katil zanlısı Dr. Hasan Çayır’ın çalışmasına izin vererek ihmali bulunanların, hâlâ görevlerini sürdürmesi ve idari soruşturmaya ilişkin müfettiş gönderilmemesine tepki gösterdi.

AİLE İDARİ SORUŞTURMA BEKLİYOR

“Cinayetin ‘resmen geliyorum’ dediğini iddia eden aile fertleri idari soruşturma konusunda bugüne kadar bir gelişme yaşanmamasını eleştirdi. Yaşamını yitiren Dr. Dikmen’in annesi Ayşe Dikmen, kardeşi Elif Seçkin, ablası Fatma Erdoğan, ağabeyi Durmuş Dikmen ve kardeşi Adnan Dikmen; çeşitli suç dosyaları bulunmasına rağmen Dr.Hasan Çayır’ın görevde tutularak cinayete zemin hazırlandığını öne sürdü. Dikmen’in yakınları ihmali bulunanların da açığa alınarak haklarında gerekli soruşturmanın bir an önce başlatılmasını istedi. Konuyla ilişkin yazdıkları dövizlerle yetkililere seslerini duyurmaya çalıştıklarını beliren ağabey Durmuş Dikmen şunları söyledi:

“TEK YETKİLİ ARAYIP BAŞSAĞLIĞI DİLEMEDİ”

“Canımız bir hiç uğruna gitti. Ne valimiz ne sağlık il müdürü, ne bir tek yetkili arayıp da şu ana kadar bir başsağlığı bile dilemedi. Evladımız görev başında şehit edildi. Ama bir yetkili çıkıp da, ‘Bu işin suç zanlısı yakalandı, onun adli boyutu sürüyor ama bu işin diğer faillerini araştırıyoruz, kusuru, kabahati, ihmali olandan devlet olarak hesap soracağız’ demedi. Ne gibi iş ve işlem yapıyorlar bilmiyoruz. Canımız göz göre göre bir cinayete kurban gitti. Kabarık dosyasına göre görevde bir dakika bile tutulmaması gerekirken görevde tutularak cinayete zemin hazırlanmıştır. Bu nedenle de ihmali bulunanlar hakkında da gerekli soruşturmanın yapılmasını istiyoruz.”

“ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞANLARDAN HUKUKTA HESAP SORACAĞIZ”

Ailenin avukatı Erşan Sarı da “Hak-hukuk- adalet tecelli etsin, kimse kayırılmasın. Herkesin evladı var. Sorumlular tek tek ortaya çıkarılsın” dedi. Olayın yaşandığı günden itibaren konuya ilişkin araştırma yaptığın anlatan avukat Erşan Sarı şunları söyledi:

“Ben o gün bugündür araştırma içindeyim. Tek tek belge topladım. Üşenmedim rahmetlinin yakın çalışma arkadaşlarını dinledim. Elbette işin cinayet ile ilgili kısmını adliye yürütüyor. Savcımız çok duyarlı çalışıyor. İşin o tarafında değilim. Adli boyutu devam ediyor. Ama işin bir de idari boyutu var. Burada mevcut idarecilerin kusuru, kabahati, ihmali ve görevini kötüye kullanması hususu var. Bunların kimler olduğunu, bu olayın idari soruşturmasını baştan savma yaparak, ahbap çavuş ilişkileri ile kişileri koruyup kollayarak kapatmak istediklerini, müşahede ediyorum. Tüm bu idarecilerin birbiri ile bağlantılarını, ilintilerini, telefon görüşmelerinin sıklığını ortaya çıkarmak amacıyla memur suçları soruşturma bürosuna belge ve delilleri ile beraber isim, isim liste halinde savcılığa verip suç duyurusunda bulunacağım. Hangi siyasiler devrede, kim için devrede? Ne diye kusuru, kabahati ve ihmali olanlar korunuyor, açığa alınmıyorlar suç duyurumdan sonra tek tek ortaya çıkacaklardır. Bu işi örtbas etmeye çalışanlardan bunun hesabını hukuk önünde soracağız.”

YENİ BELGELER ORTAYA ÇIKTI

Cinayeti işleyen Dr. Hasan Çayır 2020 yılında da çeşitli olaylara karışmış, bulunduğu ilçede soruşturma geçirip ağır idari cezası almıştı.1 yıl kademe ilerleme durdurma cezasına çarptırılan Dr. Çayır’ın, 2015 yılında Adana Numune Hastanesinden psikiyatrik hastalıklarla ilgili bir rapor aldığı ortaya çıktı. Dr. Hasan Çayır’ın daha önce çalıştığı illerde de hakkında çok sayıda tutanak tutulduğu da öne sürüldü. Devlet aleyhine işlenen suçlar kapsamında zanlı Dr. Çayır hakkında ayrıca açılan bir davada halen yargılamasının sürdüğü de öğrenildi.

Meslektaşı tarafından öldürülen Dr. Dikmen’in ailesi: Tek bir yetkili arayıp da şu ana kadar bir başsağlığı bile dilemedi

Yorumlar kapalı.