Mesut Özil’in 3 hilal ve bozkurt dövmesi Almanya’da tartışma yarattı! “Aşırı sağcı”

Eski yıldız futbolcu Mesut Özil’in üç hilal ve bozkurt dövmeli fotoğrafı, Alman medyasını karıştırdı. Almanlar dövmeler için “Aşırı sağcı ve nefret suçlarını temsil ediyor” yorumlarını yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Milli Takımı’nın eski 10 numarası Mesut Özil’in göğsüne yaptırdığı üç hilal ve bozkurt dövmesi, Almanya’da tartışmaya neden oldu.

Alman medyasında, Özil’in yaptırdığı dövmenin aşırı sağı temsil ettiği belirtildi.

Ülkenin önde gelen yayınlarından Berliner Zeitung, “Mesut Özil’in dövmesi: Aşırı sağcıların sembolü” başlıklı bir haber yayımladı.

Gazeteye konuşan eski Berlin Milletvekili Hakan Taş, “Özil’in siyaseten aktif olduğu ve Erdoğan için kampanya yürüttüğü biliniyor. Sadece Bozkurtları desteklediği söylendi. Şimdi itiraf ediyor” dedi.

Nius sitesi de üç hilalin Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin sembolü olduğuna dikkati çekti ve ‘Bozkurt’ sembolünün Alman Anayasayı Koruma Dairesi tarafından aşırı sağcı bir sembol olarak tanındığını vurguladı.

Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Dietmar Bartsch da Bozkurt sembolünün Almanya’daki yasal durumuna dikkat çekerek Özil’in dövmesini “anlaşılamaz” diye nitelendirdi.

Mesut Özil’in 3 hilal ve bozkurt dövmesi Almanya’da tartışma yarattı! “Aşırı sağcı”

Yorumlar kapalı.