Metabolizmayı hızlandıran 8 mucizevi besin! Bunları mutlaka tüketin

Kilo verme sürecinde metabolizma hızı oldukça önemlidir. Eğer metabolizmanız hızlı çalışmazsa kilo vermeniz yavaşlayabilir. Siz de metabolizmanızı hızlandıracak besinler tüketerek sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, vaktimizin çoğunu evde geçirmek zorunda kalıyoruz. Hareketsiz bir şekilde oturmak ve ara sıra yediğimiz abur cuburlar da kilo almamıza neden oluyor. Dengeli ve düzenli beslenmediğimiz zaman metabolizma hızımız da yavaşlıyor.

Bu yüzden tok tutan, iştah azaltan besinler tüketmeliyiz. Diyetisyen Merve Sayın, Posta’ya verdiği röportajında metabolizmayı hızlandıracak besinleri tek tek anlattı.

YEŞİL ÇAY

Çok fazla tercih edilmese de yeşil çay, içindeki EGCG adlı bir bileşik sayesinde vücuttaki yağ depolanmasının önüne geçer ve yağ yakım hızını artırır.

Yeşil çayın içindeki kateşinin, kalorilerin bağırsaklar tarafından emilimini azaltarak, kilo kaybını arttırdığı üzerine çalışmalar mevcut.

Günlük 2 fincan yeşil çay tüketmeniz yeterlidir. Ancak kalp yetmezliği olanlar, gebeler ve emziren anneler için yeşil çay tüketimi önerilmemektedir.

KIRMIZI BİBER

Kırmızı biber içinde bulundurduğu kapsasisin adlı maddenin sayesinde, yemekten sonra vücut sıcaklığımızı yükseltir. Böylelikle daha hızlı yağ yakmamıza yardımcı olur. Yapılan bir araştırmada, kırmızı biberin yağ yakımını yüzde 8 oranında artırdığı saptanmış.

TARÇIN

Yemekten sonra vücudumuz, pankreastan insülin salgılar. Aynı zamanda bir büyüme hormonu olan insülin, çok fazla salındığında vücutta yağlanmaya neden olabilir.

Tarçın sayesinde bunun önüne geçebiliriz. Gün içinde suyumuza, yoğurdumuza, sütümüze veya kahvaltılarda hazırladığımız shake karışımların içine katabiliriz.

ZENCEFİL

Sindirime yardımcı olan zencefil, vücut sıcaklığını yükselterek yemek yedikten sonra metabolizma hızını yaklaşık yüzde 20 oranında artırır. Gün içinde suyumuza veya salatalara ekleyeceğimiz zencefil ile kilo verme sürecimizi hızlandırabiliriz.

DEREOTU

Diyet denince akla gelen ilk besinlerden biri olan dereotu, hazmı kolaylaştırarak, bağırsakları yatıştırır. Aynı zamanda gaz giderici özelliği de olan dereotu, kan şekerini dengeler. Sadece diyet yapanların değil, troid hastalarının da mutlaka tüketmesi gereken dereotu, gereksiz iştahı kapatarak kilo almayı engeller.

ELMA SİRKESİ

Eğer iştahınızı kontrol etmekte güçlük çekiyorsanız, elma sirkesi olmazsa olmazdır. Elma sirkesinde bulunan asetik asit, mide asiditesini artırarak sindirim sorunlarını çözer.

Öte yandan yapılan araştırmalarda, elma sirkesinin kan basıncını, kan şekerini ve kolesterolü düşürdüğü saptanmıştır.

Özellikle sabah aç karnına içilen sirkeli su ödem adını verdiğimiz, toksin içeren lenf sıvısının fazlasının atılmasına yardımcı olur böylece hücrelere daha fazla oksijen gider ve damar açıcı bir etki yaratır.

KETEN TOHUMU

Keten tohumu da tıpkı balık gibi omege3 açısından oldukça zengin bir besindir. Yağ yakımını hızlandırmaya yarayan keten tohumu, aynı zamanda yağ depolanmasının da önüne geçer.

İçerisinde bulunan lignan sayesinde menopoz sonrası kadınların vücut yağındaki artışı önler. Zayıflama diyetleri de mutlaka yer almalı gerek yoğurda gerek salatalara eklenerek tüketilmeli.

KAHVE

Kahvenin içinde yer alan kafein, metabolizmayı uyararak iştahımızı baskılar. Bu sayede fazla yemek yememiz engellenir. Ancak, bol şekerli veya kremalı kahvelerde değil, sade/şekersiz kahvelerde geçerlidir.

 

Metabolizmayı hızlandıran 8 mucizevi besin! Bunları mutlaka tüketin

Yorumlar kapalı.