Meteoroloji, ‘sağanak yağış’ için uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Ege, batı ve orta Karadeniz'in iç kesimleri, doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında. Yağışların iç Ege, göller yöresinde kuvvetli olması bekleniyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bilecik, Bursa’nın güneyi, Balıkesir’in güneydoğusu, Bingöl, Van’ın doğusu ve Muş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Muğla’nın iç kesimleri, Aydın’ın iç kesimleri, Manisa ve İzmir’in iç kesimleri), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), Eskişehir, Bursa’nın güneyi ile Balıkesir’in güneydoğusunda kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Muğla’nın iç kesimleri, Aydın’ın iç kesimleri, Manisa ve İzmir’in iç kesimleri), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), Eskişehir, Bursa’nın güneyi ile Balıkesir’in güneydoğusunda kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 26°C

Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 31°C

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 30°C

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DİYARBAKIR °C, 35°C

Parçalı ve az bulutlu

Meteoroloji, ‘sağanak yağış’ için uyardı

Yorumlar kapalı.