Millet İttifakı’nda kriz! CHP’den Akşener’e Ağıralioğlu çağrısı: Kulağını çek

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda endişelerinin olduğunu söyleyen İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu Millet İttifakı’nda krize neden oldu. Ağıralioğlu’nun sözleri sonrası CHP’li Engin Altay’dan Meral Akşener’e çağrı geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu‘nun katıldığı bir programda söyledikleri İYİ Parti’yle yeni krizin kapısını araladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda endişelerinin olduğunu söyleyen Ağıralioğlu, Millet İttifakı’nda iplerin gerilmesine neden oldu.

“TAYYİP BEY KILIÇDAROĞLU’NU KARŞISINDA GÖRMEK İSTİYOR”

Ağıralioğlu, “Tayyip Bey’in en çok görmek istediği aday, konuşmalarına bakınca… Yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu’nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum, endişeli davranıyorum. Bu seçmen isteksizliğini gözardı etmesek mi diyorum” ifadelerini kullandı.

“SAĞ SEÇMEN CAMİDE BİLE SAFIN SOLUNA DURMAZ”

Ağıralioğlu, “Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz. Klasik sağ seçmen, camide bile safın soluna durmaz. Bu refleksi görmezden gelemeyiz” dedi.

“BANA SÖYLEDİKLERİNİN ONDA BİRİNİ DEVLET DÜŞMANLARINA SÖYLEMEDİLER”

CHP’den gelen üst üste tepkilere yanıt veren İYİ Partili vekil, “Sadece kaybedebiliriz kaygısından dolayı bana söyledikleri lafların onda birini devlet millet düşmanlarına söyleyemediler. Söylesinler bakalım” şeklinde konuştu.

“EVİNİN ÇOCUĞUNUN KULAĞINI EVİN REİSİ ÇEKER”

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, katıldığı televizyon programında Yavuz Ağıralioğlu’na ateş püskürdü. Gündüz saatlerinde yaptığı açıklamada, “Kraldan çok kralcılık” diyen Engin Altay, şu ifadeleri kullandı: “Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil.”

AĞIRALİOĞLU’NDAN “KULAK ÇEKME” TEPKİSİ

Ağıralioğlu sosyal medya hesabından CHP’li Altay’a yanıt verdi. Ağıralioğlu, şunları kaydetti:

“Kendileri gibi düşünmeyenlerin kulağının çekilmesini istemek, iktidar iddiası olan bir parti için pek hayırlı ve de saygın bir heves değildir! Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen. Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi doğru bulmadığımız için İYİ Parti’deyiz! Herkes bilir ki biz, cesurlar hareketiyiz. Şahsiyetimiz ve tabiatımız icabı, nezaketle ve kimseyi kırmadan yapmaya gayret ettiğimiz siyaseti de memleket, millet hizmeti görürüz. Endişelerimizi ve hassasiyetlerimizi duymayanlar, kulaklarını iyi açmalı ve denileni doğru anlamalı.”

ENGİN ALTAY’IN “ERDOĞAN’IN KARŞISINDA KILIÇDAROĞLU DÖKE SAÇA KAZANIR” ÇIKIŞINA: TEHLİKELİ DUYGU!

Ağıralioğlu ardından CHP’li Altay’ın parti içinde yaptırdıkları anketlere ilişkin gelen soru karşısında kullandığı, “Kemal Bey daha teveccüh görüyor. Tayyip Erdoğan’ın karşısında herkes de seçim kazanır. Kemal Kılıçdaroğlu’yla döke saça kazanır. Bu kadar basit” sözlerini paylaşarak, “Siyaseti milletten, sahadan, istişareden, tenkitten, gerçeklikten koparan, işte bu tehlikeli duygudur. Bu dil ve üsluptur meselemiz. Siyasette, ‘Kimi koyarsam kazanırım, ceketimizi koysak da kazanırız.’ kibri kaybettirir! Özen gösterilmez ise milletin umudu döke saça kaybedilir” görüşünü ifade etti.

Millet İttifakı’nda kriz! CHP’den Akşener’e Ağıralioğlu çağrısı: Kulağını çek

Yorumlar kapalı.