Mobilyalarınız tertemiz olsun! İşte koltuktaki lekeleri söküp atan temizlik tüyoları

Ev ve ofis ortamında en çok kullanılan mobilya olan koltuklarda oluşan lekeler can sıkıcı olabiliyor. Uzun uğraşlar sonucu çıkmayan lekelere karşı uygulayabileceğiniz harika yöntemler var. Peki, koltuklardaki lekeler nasıl çıkar? İşte detaylar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün içinde sık sık kullandığımız koltuklarda zaman içinde tozların oluşturduğu lekeler ortaya çıkabilir. Bazen üzerine çay, kahve ya da çeşitli şekerli meşrubatları da dökebiliyoruz.

Koltuklardaki leke izleri rahatsız edicidir ve bazen bu lekeler silmemize rağmen çıkmayabilir.

Birazdan öğreneceğiniz birkaç temizlik yöntemi ile sizler de koltuklarınızdaki lekeleri rahatça çıkartabilirsiniz.

Gerçek Gündem’de yer alan bir içerikte koltuklardaki lekelerin nasıl çıkartılacağı paylaşıldı.

Koltuktaki lekeleri çıkarmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

  1. Sirke ve su karışımı: 1 ölçü sirkeyi 2 ölçü suyla karıştırın ve bir sprey şişesine doldurun. Lekeli bölgeye püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra bir bezle silin.
  2. Karbonat: Bir miktar karbonatı suyla karıştırarak macun kıvamına getirin. Lekeli bölgeye sürün ve bir süre bekletin. Daha sonra nemli bir bezle silin.
  3. Deterjan: Sıcak suya bir miktar deterjan ekleyin ve köpürtün. Lekeli bölgeye uygulayın ve bir süre bekletin. Daha sonra nemli bir bezle silin.
  4. Alkol: Pamuklu bir bezle alkolü lekeli bölgeye uygulayın ve hafifçe ovun.
  5. Limon suyu: Lekeli bölgeye limon suyu sürün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra nemli bir bezle silin.

Bu yöntemler koltuktaki lekeleri çıkarmada etkili olabilir. Ancak, lekenin türüne ve koltuğun kumaşına göre farklı yöntemler kullanmanız gerekebilir.

PAMUKLU KOLTUKLAR NASIL TEMİZLENİR?

Mynet’te yer alan bir içerikte ise pamuklu koltukların nasıl temizlendiği paylaşıldı. Pamuklu koltukların temizlenmesini sağlayan yöntemler paylaşıldı. Pamuklu koltuklar, temizlenmesi en zor kumaşa sahip. Çünkü pamuk, içerisine çok hızlı bir şekilde sıvıyı çeker.

1 fincan sirke, 1 fincan ılık su ve çeyrek su bardağı sıvı sabun ya da Arap sabunu kullanmak yeterli olur.

Yaptığınız karışımı yalnızca lekelerin üzerine püskürtüp beklemeniz gerekir. Eğer tüm koltuğu temizlemek istiyorsanız karışımla ıslatılan nemli bir bez ile temizlik yapabilirsiniz.

Mobilyalarınız tertemiz olsun! İşte koltuktaki lekeleri söküp atan temizlik tüyoları

Yorumlar kapalı.