Moda Sahnesi’nin ikinci kez elektriği kesildi

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan tiyatro ve sinema merkezi Moda Sahnesi’nin, yüksek gelen elektrik faturalarını ödemeyi reddettiği için, bugün ikinci kez elektriği kesildi. Moda Sahnesi’nin, faturayı ödemedikleri için 10 Mart’ta da kesilen elektriği, bilinmeyen bir kişinin faturayı ödemesi sayesinde yeniden açılmıştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılbaşından itibaren geçerli olan elektrik zammının ardından Moda Sahnesi’ne ocak ayında 20 bin 61 lira elektrik faturası gelmişti. Moda Sahnesi’nden yapılan yazılı açıklamada, aralık ayında 7 bin lira gelen elektrik faturasının 20 bin liranın üzerine çıktığına dikkat çekilerek, “Bu fahiş artış, bir tiyatronun ödeme kapasitesini sınırlarını aşıyor. Bu fahiş elektriği kabul etmiyoruz, bu nedenle faturayı ödemiyoruz” açıklaması yapılmıştı.

Elektrik şirketi EnerjiSA’nın ihtar gönderdiği Moda Sahnesi’nin elektriği, 10 Mart’ta kesilmişti. EnerjiSA, faturanın ödendiğini belirterek Moda Sahnesi’nin elektriğini aynı gün içinde yeniden açmıştı. Moda Sahnesi Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan ise faturayı kimin ödediğini bilmediklerini söylemişti.

KILIÇDAROĞLU, BAHÇELİ’NİN KENDİSİNE GÖNDERTTİĞİ KANDİLLERDEN HEDİYE ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ilk kesintinin ardından Moda Sahnesi’ni ziyaret ederek, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kendisine gönderttiği kandillerden hediye etmişti. Kılıçdaroğlu burada, “Sayın Devlet Bahçeli kendi il başkanlarına talimat vererek bana kandiller göndermelerini söylemişti. O kandillerden ikisi burada. Bir lamba, bir de fener. Dolayısıyla düşündüm ki en çok Moda Sahnesi’ne yakışır bunlar. Benzer bir olayı yaşadılar” demişti.

BİR AYDA İKİNCİ KEZ ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

Moda Sahnesi’ne şubat ayında da 19 bin 273 lira elektrik faturası gelmiş, ödenmediği takdirde elektriğin kesileceği bildirilmişti. Moda Sahnesi’nin faturayı ödememesi üzerine bugün sahneye gelen yetkililer, elektriği yine kesti. İkinci kez elektriği kesilen Moda Sahnesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Ocak ayı elektrik faturasını ödemediğimiz için 10 Mart’taki ilk kesilmenin ardından, bugün de şubat ayı faturasını ödemediğimiz için elektriğimiz ikinci kez kesildi” denildi.

“ÖZEL TİYATROLARIN YAŞAMLARINI SÜRDÜREBİLMELERİ İÇİN ACİLEN ÖNLEM ALINMALI”

Moda Sahnesi’nden yapılan açıklamanın devamı şöyle:

“Salonu olan özel tiyatroların yaşamlarını sürdürebilmeleri için önlemlerin acilen alınması gerekmekte. Bugün elektriğin ikinci kez kesilmesine sebep olan problem, Moda Sahnesi’ne ait bir problem değildir, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Sabancı Holding’e ait bir problemdir. Kültür sanat hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri olan özel tiyatrolar, geçici değil kalıcı çözümler beklemekte. İki yıllık pandemi sürecinde çok zor günler geçiren özel tiyatroların hayatta kalabilmesinin koşulu, onların da kamusallık statüsüne sahip olmasından geçmekte. Çok geç olmadan problemler çözülmeyi bekliyor.”

 

Moda Sahnesi’nin ikinci kez elektriği kesildi

Yorumlar kapalı.