Montrö bildirisine imza atan 103 emekli amiral beraat etti

Montrö Sözleşmesi ile ilgili yaptıkları açıklama nedeniyle anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşmakla suçlanan 103 emekli amiralin yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle tüm sanıklar hakkında oy birliği ile beraat kararı verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Montrö Sözleşmesi ile ilgili kamuoyuna açıklama yaptıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 104 emekli amiral bugün hakim karşısındaydı.

Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tüm sanıklar beraat etti.

2021 yılının Nisan ayında 103 emekli amiral ile bir emekli tuğgeneral, cüppe ve sarıklı fotoğrafları sosyal medyada yayımlanan Tuğamiral Mehmet Sarı ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasıyla ilgili bir bildiri yayımladı.

Bu bildiri sonrası amiraller hakkında dava açılmıştı. Savcı 91 sanık için beraat, 12 sanık için mahkumiyet ve rütbelerinin sökülmesini istemişti.

Savcı, 11 amiral ile bir tuğgeneralin “geçmişteki darbe ve muhtıralardan ilham aldıkları, metnin Türk Milleti diye başlamasının maksatlı olduğu, geçmişteki emir komuta zinciri etkisinin kullanılmak istendiği”ni öne sürmüştü.

Montrö bildirisine imza atan 103 emekli amiral beraat etti

Yorumlar kapalı.