Muharrem İnce: “Seçime hazırız bu iktidarı da muhalefeti de toptan göndereceğiz”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Karabük İl Başkanlığı açılışını yaptı. İnce, “Memleket Partisi olarak seçime hazırız bu iktidarı da bu muhalefeti de toptan göndereceğiz” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Karabük İl Başkanlığı açılışını yaptı. İnce, “Memleket Partisi olarak seçime hazırız bu iktidarı da bu muhalefeti de toptan göndereceğiz” dedi.

İnce’ye Karabük programında Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Avni Aksoy, Mehmet Ali Çelebi, Özcan Özel ve İl Başkanı Muharrem Uğur Ünsal ile partililer eşlik etti. İnce Parti otobüsünden indiği sırada bebeği ile fotoğraf çektirmek için yanına gelen bir kadın, AKP’den Muharrem İnce için ayrıldığını ve Memleket Partisi’ne üye olduğunu söyledi.

“ERDOĞAN BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ BORÇ 90 MİLYAR ARTI”

Hürriyet Caddesi üzerinde toplanan vatandaşlara seslenen İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO Zirvesi’nde Amerika Birleşik Devletler Başkanı Joe Biden ile görüşmesini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Bakın iki günde dolar 20 kuruş arttı. Biden ile görüşmeden sonra 20 kuruş. 20 kuruş ne, biliyor musunuz? (Doların) 20 kuruş artması demek borcumuzun 90 milyar artması demek. Rahmetli Ecevit Cilinton’la (ABD eski Başkanlarından Bill Clinton) görüşürken bir fotoğraf yayınladılar yıllarca, eğiliyormuş gibi anlık bir fotoğraf. Troller, AK troller, yıllarca o fotoğrafla dalga geçtiler. Biz aynısını yapmayacağız. Şimdi de sosyal medya da bir fotoğraf var; Erdoğan ile Biden’ın ama biz ucuz işlere bakmayız öyle bir fotoğraf üzerinden siyaset yapmayız. Ama Karabük’ten sesleniyorum.

“BİZ S400’LERİ KULLANABİLECEK MİYİZ?”

Bir; Türkiye’nin ne çıkarı oldu bu görüşmeden? Örneğin parasını verdiğimiz S400’leri kullanabilecek miyiz? Yoksa S400’lerin anahtarını Biden’a Amerika’ya teslim ettin mi? Soru 2; parasını verdiğimiz F35leri alacak mıyız almayacak mıyız? Kabil havaalanını korumak için askerimizi oraya gönderip para mı kazanacağız? Biz Amerika’nın jandarması mıyız? Ey milliyetçiler, ey muhafazakarlar size sesleniyorum, biz Amerika’nın jandarması mıyız?

“EY BIDEN, PYD’YE PKK’YA YPG’YE SİLAH VERMEYE DEVAM EDECEK MİSİN, DEDİN Mİ?”

Biden ile görüşmende ‘Ey biden PYD’ye PKK’ya YPG’ye silah vermeye devam edecek misin, dedin mi demedin mi? Karşılığında hangi cevabı aldın, bunları soruyoruz. Biz bunları öyle fotoğraf üzerinden siyaset yapmıyoruz. Bir gün önce ABD’nin 24 Nisan sözde Ermeni soykırımını tanımasına üzüldüğünü bunu mutlaka gündeme getireceğini söylemiştin. Görüştükten sonra gazeteciler soruyor ‘24 Nisan olayları gündeme geldi mi’ diyor ‘Hamdolsun gündeme gelmedi’ diyor. Yani sanki suçluymuşuz. Allaha şükür yırtmışız kurtarmışız işi.

“MAVİ VATAN’DAN VAZGEÇTİN Mİ, GEÇMEDİN Mİ?”

Yine soruyorum Biden ile görüşmende Mavi Vatan’dan vazgeçtin mi geçmedin mi? Ege’den vazgeçtin mi geçmedin mi? bunları soruyorum. Filistin ile İsrail arasındaki arabuluculuğu Türkiye Sisi’ye (Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi) devretti mi, devretmedi mi? Bunları soruyorum Amerika Birleşik Devletleri’nin hemen Trakya’da, burnumuzun dibinde Dedeağaç’ta üs kurmasına sesini çıkardın mı çıkarmadın mı?

“BU MEMLEKET SAVRULUYOR, HEP BİRLİKTE BATIYORUZ”

Bu memleket yönetilmiyor. Bu memleket savruluyor. Geminin içerisinde hep birlikte batıyoruz. Biz bu devlete vergi veriyoruz. Ama özel güvenlikli sitelerde oturuyoruz. Biz bu devlete köprü yapsın, yol yapsın diye vergi veriyoruz. Köprüler, yollar dünyanın parası. Sınavda soru soruyorlar, Açıköğretimde, AK Parti’nin kurucu genel başkanı kimdir? Utanmazlığı görüyor musun? Yahu üniversite öğrencisine bir siyasi partinin genel başkanı kimdir, diye soru sorulabilir mi? Ne zannediyorsunuz kendinizi siz! Memleketin sahibi misiniz siz!

“BİR SOĞAN SOYULURKEN YARIYORSA GÖZLER…”

Bir erken seçim tartışmasıdır gidiyor. Biz Memleket Partisi olarak seçime hazırız bu iktidarı da bu muhalefeti de toptan göndereceğiz hep birlikte.

Ortalığa bakın ‘10 milyar avro’ diyor ‘Ben sana aracılık yaparım’ diyor. 77 doğumlu çocuk, 500 milyon dolar servet yapmış, yağma Hasan’ın böreği… Bakın şair şöyle diyor ‘Bir soğan soyulurken yaşarıyorsa gözler hazine soyulurken aldırmıyor öküzler, boşuna inat etme hemen salla başını uslu oturur hoş geçin zıkkımlan maaşını” Biz uslu oturup hoş geçinmeyeceğiz söyleyecek sözümüz var sözümüzü söyleyeceğiz.”

İnce, konuşmasının ardından Memleket Partisi Karabük İl Başkanlığının açılışını gerçekleştirdi ve parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İnce, burada da şöyle konuştu:

“Memleket hareketinin bir numaralı vaadi şuydu, siyasi parti olunca ilk vadimiz gençlere, tüm öğrencilere öğrenim yaşamları boyunca hızlı ve ücretsiz internet vereceğiz. Biz bugünü değil, hamaseti değil, geleceği konuşacağız. Onlarla kuantum demeyi, nano teknoloji demeye, gelecek demeye uzay madenciliği demeye devam edeceğiz.

Sen medyaya kredi veriyorsun, ne diye veriyorsun? Tarımı iyi göstersin diye yani tarım kötü de olsa iyi gösterecek ya… O çiftçiye ver onu da tarım iyi olsun.

“EN DEMOKRATİK TÜZÜK BİZDE”

Memleket Partisi’nin tüzüğü Avrupa’daki en demokratik tüzük. Bizde fermuar yöntemi var. Bir kadın bir erkek, bir kadın bir erkek. Genel başkanı dahi üyeler seçecek. Ben şu anda kurucular kurulunun seçtiği genel başkanım. Yakında üyelerle 18 Eylül’de kurultayımız var. Üyelerle seçime gireceğim. Belki benim yerime başka biri aday olacak.

Ben cumhurbaşkanı adayı olacak mıyım evet olacağım ama aday adayı. Belki partimizden başka bir vatan evladı ben de varım diyecek, üyelerle sandığa gideceğiz. Üyeler kimi cumhurbaşkanı adayı yaparsa…

“ALTI İLKEYE UYAN HEREKES KAPI AÇIK”

‘AK Parti’de siyaset yapan kişileri, biz partimize almayız’ dersek o zaman AK Parti hep yüzde 52’de kalır. AK Parti’lilere kapımız açık diyorlarsa ki bu AK Parti, Türkiye’yi yönetemez buyurun gelin Memleket Partisine. CHP’liler, artık ‘Bu CHP, Atatürk’ün değil başkalaştı’ diyorsanız gelin Memleket Partisine. MHP’liler bu partiyi AKP’nin arkasına taktılar, rahatsızsanız gelin Memleket Partisine. HDP’liler aranıza terörle mesafe koyuyorsanız, HDP’nin Türkiye partisi olacağına inanmıyorsanız gelin Memleket Partisine. CHP’ye küsüp İYİ Parti’ye giden kardeşlerim, siz de gelin Memleket Partisine. Bunlardan hiçbir şey olmaz deyip de sandığa gitmeyen kardeşlerim siz de gelin Memleket Partisine.

85 milyona kucağımız açık ama altı ilkemiz var bir; Atatürk’e hakaret edeceksen, Atatürk’le problemin varsa gelme, istemiyoruz. Doğaya ve çevreye saygı göstereceksin. Kadına şiddeti ve çocuk istismarını yüksek sesle kınayacaksın. Terörün her türlüsünü kınayacaksın siyasetten rant elde etmeyeceksin ve ayrımcılık yapmayacaksın. Irk, din, dil, mezhep, cinsiyet bu partide bunlar yok konuşulmaz. Kadın erkek, Türk, Kürt, yok bunlar. Hepimizin Türk milletinin parçasıyız. Bu altı ilkeye uyuyorsa herkese kapı açık.”

Muharrem İnce: “Seçime hazırız bu iktidarı da muhalefeti de toptan göndereceğiz”

Yorumlar kapalı.