Mülakat mağdurları MEB önünde isyan etti

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yüksek puanlar almalarına rağmen mülakatta elenen öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünden yetkilere seslendi. Mülakat mağduru bir öğretmen adayı, KPSS’de Türkiye 257'ncisi olduğunu belirterek, "Bu çaresizliğimizi, çıkarttığımız sesi lütfen duyun. Bu ses çok çığlık gibi duyulmayacak ama sesimiz kısıldı artık. Sürekli bir şeyler anlatmaktan, ailemizin emeklerinin nasıl heba edildiğini anlatmaktan artık yorulduk" dedi. Bir başka mülakat mağduru ise "Devlette ücretli öğretmenlik yapıp puanı düşürülen arkadaşlarımız var. Bu insanlar devlette ücretli öğretmenlik yaparken sıkıntı olmuyor da kadroya alınırken mi sıkıntı var" diye sordu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS’de dereceye giren, fakat mülakatta verilen puanlarla tercih yapma hakkı tanınmayan öğretmen adaylarından bazıları, bugün MEB’in önünde basın açıklaması yaptı.

“KABUS GİBİ GÜNLER GEÇİRİYORUZ”

Mülakat mağduru bir genç kadın, “Bizler, pazartesi akşam açıklanan mülakat sonucuyla elenen öğretmenleriz. Buradan sesimizi duyurmak istiyoruz. Pazartesi saat 20:00’den beri kabus gibi günler geçiriyoruz. Alanımızda hemen hemen hepimiz ilk 500’ün içine girdik. 80 puan üzerinde aldık. Örneğin ben sınıf öğretmeniyim, 82,9 puan aldım. Alanımda 346’ncı oldum. 2 bin 175 kontenjan açtılar. Ben, her türlü kontenjanın içerisindeyken mülakatta puanım 56’ya düştüğü için şu anda tercih bile yapamıyorum” dedi.

“BİR ATEŞ DÜŞTÜ EVİMİZİN İÇİNE”

Genç kadın, kendisi gibi bine yakın mağdur olduğunu belirterek, “Sebebini de bilmiyoruz. Bütün umutlarımız, hayallerimiz, planlarımız bunun üzerine kurgulanmışken; biz, pazar günü sevdiklerimizle, ailemizle acaba nerede yaşasak, yaşam koşullarımız, özlük haklarımız daha iyi olacak hayalleri kurarken pazartesi akşam saat 20:00 itibariyle bir ateş düştü evimizin içine. Tüm sevdiklerimiz de biz de çok mutsuzuz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Lütfen bizi duyun, öğretmenlerinize sahip çıkın” diye konuştu.

“DEVLETTE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPARKEN SIKINTI OLMUYOR DA KADROYA ALINIRKEN Mİ SIKINTI VAR”

Mağdurların çoğunun ön sıralarda olduğunu söyleyen bir başka öğretmen adayı ise “Şu an bir sıkıntı olmasa herkes tercih yapacak ve atanacaktı. Benim gibi olup, üçüncü kez mülakata girip, iki mülakatında hiçbir şekilde düşürülmemiş arkadaşlarımız var. Şu an memur, polis olup, devlette ücretli öğretmenlik yapıp puanı düşürülen arkadaşlarımız var. Bu insanlar devlette ücretli öğretmenlik yaparken sıkıntı olmuyor da kadroya alınırken mi sıkıntı var? Kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağız. Sonuç alana kadar buradayız” dedi.

“AİLEMİZİN EMEKLERİNİN NASIL HEBA EDİLDİĞİNİ ANLATMAKTAN ARTIK YORULDUK”

İlk defa KPSS’ye girdiğini ve alanında Türkiye 257’ncisi olduğunu söyleyen diğer bir öğretmen adayı da “Kendimde umut buluyordum, çünkü bu sınavı kazanmıştım. Sınavı kazanıp, hemen atanıp, gidip öğrencilerle buluşmak gibi bir hayalim vardı. Şu an Ankara Güvenpark’tayım. Bunun için oldukça üzgünüm, çünkü hakkımı aramak için elimden gelen pek bir şey yok aslında. Lütfen bize destek olun. Bu çaresizliğimizi, çıkarttığımız sesi lütfen duyun. Bu ses çok çığlık gibi duyulmayacak ama sesimiz kısıldı artık. Sürekli bir şeyler anlatmaktan, ailemizin emeklerinin nasıl heba edildiğini anlatmaktan artık yorulduk” diye konuştu.

Mülakat mağdurları MEB önünde isyan etti

Yorumlar kapalı.