Musa Eroğlu’ndan tepki çeken Hz. Ali sözleri! Hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Musa Eroğlu, Hz. Ali hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle tepki topladı. Arkadaş ortamında çekilen görüntüsü sosyal medyada paylaşılan türkücü, Hz. Ali'ye yönelik kullandığı ifadeler Alevi derneklerini kızdırdı. Musa Eroğlu'nun bu sözleri üzerine başsavcılığa suç duyurusunda bulundu. Peki Musa Eroğlu ne dedi? İşte detaylar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Musa Eroğlu, Hz. Muhammed’in damadı ve amcasının oğlu Hz. Ali hakkındaki ifadeleri  sosyal medyada tepki çekti. “Musa Eroğlu Alevilere ne dedi?” sorusuna cevap aranmaya başladı. Alevi dernekleri, türkücü hakkında suç duyurusunda bulundu. Peki Musa Eroğlu ne dedi?

Musa Eroğlu'ndan tepki çeken Hz. Ali sözleri! Hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Musa Eroğlu’ndan tepki çeken Hz. Ali sözleri

Musa Eroğlu, Hz. Ali’ye yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle halkın tepkisini topladı. Alevi dernekleri, Eroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alevi vatandaşlar başta olmak üzere birçok Müslüman tarafından eleştirilen Musa Eroğlu’nun konuşması sırasında alkolün etkisinde olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

Musa Eroğlu ne dedi?

Hz Ali’nin kılıcı Zülfikar’ın 2 ton 700 kilo ağırlığında olduğunu belirten Musa Eroğlu, “Tasviri doğruysa onu anca Tanrı kullanabilir. Kul kullanamaz çünkü ağır gelir. Ali’yi düşün, bunu kullananı g………. bir bıçak sokuyor öldürüyor Ali’yi. Şimdi düşün, 2 ton 700 kilo kılıç taşıyan herifi biri kamayla öldürüyor. Gel de aklım olmaya buna inanasın” dedi. Eroğlu, Hz. Ali’nin, Zülfikar kılıcını kullanmasına rağmen kama olarak tabir edilen kesici bir aletle şehit edilmesini alay edercesine eleştirdi.

Musa Eroğlu kimdir?

Musa Eroğlu 1944 yılında Mersin’in Mut ilçesinin Kumaçukuru köyünde doğdu. Alevî mezhebine mensuptur. Ortaokulu yarım bıraktı. Mut Halkevi’nde halk oyunları oynadı. 1965’te TRT Ankara Radyosu’nda imtihana girdi fakat kazanamadı. 1967’de “İkimiz Toprağa Girelim Elif” adlı ilk plağını çıkardı. Piyasada görünmeye başlaması 1970-71 yıllarına denk gelmektedir. O yıllarda yeniden radyoda tar, kemane, koltuk davulu, bağlama, divan sazı çalgılarıyla sınava girdi ve sınavı kazandı. 1970’li yılların sonlarına doğru müzik yönetmenliği de yaptı.

Musa Eroğlu’ndan tepki çeken Hz. Ali sözleri! Hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Yorumlar kapalı.