Mustafa Sarıgül: Asgari ücret 3 ayda bir güncellenmeli

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, asgari ücretin 3 ayda bir güncellenmesini isteyerek, "normal ücret haline gelmesi de engellenmelidir" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari ücret konusunda parti olarak işçinin yanında yer aldıklarını belirten Sarıgül, alım gücü sağlayan bir oranın belirlenmesinin önemine değindi. Sarıgül, “Asgari ücret üç ayda bir güncellenmeli ve normal ücret haline gelmesi engellenmelidir” ifadelerini kullandı.

Sendikalaşmanın önemine değinen, sendikal hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yana olduklarını vurgulayan Sarıgül, sendikalaşmanın artmasıyla haksız maaş ödemelerinin de azalacağını söyledi.

“6 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞUN EVLENDİRİLMESİ ALÇAKLIKTIR, AHLAKSIZLIKTIR”

Sarıgül, Hiranur Vakfı’nda yaşanan cinsel istismar iddialarıyla ilgili de, “6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesi düpedüz kötülüktür, alçaklıktır, ahlaksızlıktır. Türkiye Değişim Partisi olarak ülkemizi, çocuklarımızı, gençlerimizi bu zihniyetten kurtarmak için mücadele edeceğiz” dedi. Böyle bir olayda dahi ortak tepki verilemediğini, bunun da son derece üzücü olduğunu ifade eden Sarıgül, “Bu ahlaksızlığın ne insanlıkta ne İslam’da yeri yoktur. Bu olayı dinimizle irtibatlandırmak yanlıştır, dini korumak adına savunmak da yanlıştır” diye konuştu.

Mustafa Sarıgül: Asgari ücret 3 ayda bir güncellenmeli

Yorumlar kapalı.