Mustafa Sarıgül’den vergi zamlarına tepki: Bu şemsiyeyi niye açtım biliyor musunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, dün gece yarısı yayımlanarak yürürlüğe giren zamlara çektiği videoyla eleştirdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sarıgül, zamlara olan tepkisini şemsiye açarak gerçekleştirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Mustafa Sarıgül paylaştığı videoda, “Sürekli zam yağmurları geliyor, bu güneşli havada bu şemsiyeyi neden açtım biliyor musunuz? Zam yağmurundan korunmak için açtım. Her şey bir yana bu gençlerin telefonundan ne istediniz?” diye konuştu.

NELERE ZAM GELDİ?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında Yargı, Noter,  Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapıldı.

Vergi ve harçlar, dün gece Resmi Gazete’te yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararıyla zamlandı. Buna göre Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harç bedeli, tapu harçları, KDV oranları, pasaport, noter ve vize harçları artırıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla katma değer vergisi (KDV) yüzde 18 olan ürünlerde yüzde 20’ye, yüzde 8 olan ürünlerde ise yüzde 10’a çıkarıldı.

Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi ve yeme-içme sektöründeki KDV yüzde 10 olacak.

Mobilya, beyaz eşya, elektronik ürünler, sigara ve alkolde KDV yüzde 20 olacak.

Daha çok gıdayı kapsayan yüzde 1’lik KDV diliminde değişiklik yapılmadı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yürütmesinde, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’inci maddesi gereğince verilen karar, 10 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

Mustafa Sarıgül’den vergi zamlarına tepki: Bu şemsiyeyi niye açtım biliyor musunuz?

Yorumlar kapalı.