Myanmar’daki darbe karşıtı protestolarda bir günde 114 kişi öldürüldü

Myanmar'da askeri darbeyi protesto edenlere güvenlik güçleri ateş açtı. Çok sayıda kentte düzenlenen protestolarda 114 kişi öldü. Türkiye de göstericilere yönelik şiddeti kınadı. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Uluslararası toplumun tüm çağrılarına karşın Myanmar’da darbe rejiminin sivil halka karşı uyguladığı ölümcül şiddeti daha da artırmakta olduğunu kaygı ile izliyoruz" denildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar‘da askeri darbe ve seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına karşı düzenlenen protestolara güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu bugün 114 kişi öldü.

Myanmar Now internet sitesinin protestoları anlık takip eden hak gruplarına dayandırdığı haberde, darbe karşıtı protestolarda öldürülenlerin sayısının gün içinde arttığı belirtildi.

Habere göre Mandalay’da 40, Yangon’da 27, Sagaing’de 11, Bago’da 9, Magway’da 6, Tanintharyi’de 5 kişi vurularak öldürülürken, Ayarwaddy, Kachin, Mon ve Shan bölgelerinde 16 kişi Myanmar ordusunun silahlı saldırısı sonucu öldürüldü.

Bugünkü rakamlar, darbe karşıtı protestoların başladığı 6 Şubat’tan bu yana bir gün içinde en yüksek can kayıpları olarak kayıtlara geçti.

TÜRKİYE’DEN TEPKİ: ÖLÜMCÜL ŞİDDETİN ARTMASINI KAYGI İLE İZLİYORUZ

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada,Uluslararası toplumun tüm çağrılarına karşın Myanmar’da darbe rejiminin sivil halka karşı uyguladığı ölümcül şiddeti daha da artırmakta olduğunu kaygı ile izliyoruz” denildi.

“Nitekim bugün (27 Mart) Silahlı Kuvvetler Günü’nde ordu birliklerince yapılan müdahalelerde şimdiye kadarki en büyük can kaybının yaşanmasından büyük üzüntü duyuyoruz” ifadeleri kullanılan açıklama şöyle devam etti:

“Myanmar’da sivillere yönelik bu aşırı şiddeti kuvvetle kınıyoruz. Sivillere yönelik bu tür eylemlerin derhal sonlandırılmasına, göz altına alınan tüm seçilmiş liderlerin, siyasi şahsiyetlerin ve sivillerin derhal serbest bırakılmasına, demokrasiye dönüş için gerekli adımların atılmasına yönelik çağrımızı bu vesileyle yineliyoruz.”

Myanmar’daki darbe karşıtı protestolarda bir günde 114 kişi öldürüldü

Yorumlar kapalı.