Naci Görür isyan etti: “Söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti”

Profesör Doktor Naci Görür, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmamasına yönelik bir tepki paylaşımı yaptı: Bu depremin gelmekte olduğunu yerbilimciler olarak söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti. Hiç kimse ne diyorsunuz diye tepki bile vermedi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilde hissedilen depremle sarsıldı.  Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, art arda sosyal medya iletileri paylaştı.

Görür, yurttaşları “Deprem bölgesindeki arkadaşlar, arabalarınızı kullanıp, trafiği kilitlemeyin. Sağlıklı iseniz evinizi terk edin varsa toplanma bölgelerine gidin. Evden çıkmadan elektriği, doğal gazı, suyu kapatın. Telefonlara sarılmayın, interneti tercih edin” yazarak uyardı.

DİLİMİZDE TÜY BİTTİ

Görür öte yandan yetkililere tepki gösterdi. Bilim insanlarının defalarca uyarıda bulunduğunu dile getiren Görür, şu ifadeleri kullandı: “Arkadaşlar, çok üzgünüm ama Maraş’ın Pazarcık yöresinde 7,5 büyüklüğünde deprem oldu. Çok büyük bir deprem umarım zaiyatımız az olur. Bu depremin gelmekte olduğunu yerbilimciler olarak söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti. Hiç kimse ne diyorsunuz diye tepki bile vermedi!

Görür, “Bu depremden sonra Adana ve Hatay’a dikkat edilmeli. Yerel yöneticiler uyanık olmalı. Geçmiş olsun. Ölen insanlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara şifalar dilerim” dedi.

AFAD’dan deprem açıklaması: Arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunuldu

Naci Görür isyan etti: “Söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti”

Yorumlar kapalı.