Nagehan Alçı’dan Kılıçdaroğlu yorumu: Son 1 hafta içinde Cumhur İttifakı zihniyetinden hiç farkı kalmadı

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ortak mutbakat imzalamasına tepki gösteren Habertürk yazarı Nagehan Alçı, “Kemal Bey’in son 1 hafta içinde Cumhur İttifakı zihniyetinden hiç farkı kalmadı” yorumunu yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile mutabakat imzalayan Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, “Son 1 hafta içinde Cumhur İttifakı zihniyetinden hiç farkı kalmadı” dedi.

Alçı, sığınmacılar konusunda Kılıçdaroğlu’nun, “Zafer Partisi’nin aşırı-sağ söylemini aynen benimsediğini” savundu ve şöyle devam etti:

“‘Göçmenler ülkeni ele geçirmeden kararını ver. Gel bunları ülkemizden gönderelim’ diye CHP’nin resmi sloganı var şu an… Dünyanın hiçbir ülkesinde merkez-sol ya da sosyal-demokrat olduğunu söyleyen bir parti böyle bir aşırı-sağcı slogan kullanmaz, kullanamaz.

Siyasette yenilmek, kaybetmek, mağlup olmak gibi seçenekler vardır. Fakat bir izzetiyle şerefiyle görkemli mağlubiyet almak vardır. Bir de panik ve telaşla savrularak, çok kötü mağlup olmak vardır.

Ayrıca ‘Kürtlerin oyu nasıl olsa garanti’ diye düşünmek hem ahlaken hem de siyaseten doğru değil.

Ümit Özdağ, kendi koyu sağcı dünya görüşüne uygun olarak 2024 yerel seçimlerinde mesela Diyarbakır’ı HDP/YSP kazansa bile bu seçimin ardından yine hemen kayyum atanmasını istiyor. Cumhur İttifakı’nın mevcut anti-demokratik ve otoriter uygulamalarının aynısını Millet İttifakı’ndan da talep ediyor. Bu talebe belki İYİ Parti olumlu bakabilir ama CHP bunu nasıl kabul eder?

Bu oportünizmin oy getirmediğini, bilakis götürdüğünü göreceğiz 28 Mayıs’ta…”

Nagehan Alçı’dan Kılıçdaroğlu yorumu: Son 1 hafta içinde Cumhur İttifakı zihniyetinden hiç farkı kalmadı

Yorumlar kapalı.