1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. NASA’dan, 30 yıl sonra yeniden Venüs’e gitme planı

NASA’dan, 30 yıl sonra yeniden Venüs’e gitme planı

NASA, 30 yıl sonra yeniden Venüs’e gitme planı yaptıklarını açıkladı. NASA'nın yeni başkanı Bill Nelson çarşamba günü yaptığı açıklamada; 9 yıl içerisinde iki NASA göreviyle Venüs'e gidileceğini açıkladı.

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The Guardian’da yer alan habere göre, NASA, bilim insanlarının “güneş sistemindeki en yaşanabilir gezegen” olarak adlandırdığı Venüs’ü araştırmak için iki görev planlıyor.

DAVINCI+ adı altında gerçekleşecek görev ile Venüs’ün atmosferinin neyden yapıldığını ölçmek için Venüs yüzeyine bir sonda gönderileceği duyuruldu. VERITAS adlı bir diğer görev ile de gezegenin yüzeyinin detaylı bir şekilde haritalandırılması bekleniyor.

Her Venüs görevi, NASA’dan 500 milyon dolar alacak. Sondaların 2028 ile 2030 yılları arasında fırlatılması bekleniyor.

NASA’dan, 30 yıl sonra yeniden Venüs’e gitme planı
0

Yorumlar kapalı.

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir