Nebati’den “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusuna yanıt: Tatmin edecek bir seviyede olmalı

Hazine ve Maliye Bakanı, EYT için "Kabinede gündeme gelirse Cumhurbaşkanı önümüzdeki hafta açıklar” dedi. Bakan Nebati, ÖTV de yeni bir vergi indiriminin olmayacağı mesajını da verdi. Asgari ücretle ilgili ise “Çalışan ve çalıştıranı tatmin edecek şekilde belirlenmesi faydalı olur” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten memur ve emekli zammına, vergi indirimi beklentilerinden iş dünyasının kullanımına sunulacak yeni Kredi Garanti Fonu destekli finansman paketine kadar birçok başlıkta açıklamalar yaptı.

NTV’den Ahmet Ergen’in aktardığına göre, İzmir’de gazetecilerle bir araya gelen Nebati, milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı için “Çalışan ve çalıştıranı tatmin edecek şekilde belirlenmesi faydalı olur” dedi.

“Türkiye ekonomisini taşıyan KOBİ’lerdir” diyen Bakan Nebati, “KOBİ’leri sıkıntıya sokmadan çalışanların haklarını alacakları uygun bir uzlaşı sağlanmalı” ifadelerini kullandı. Nebati, enflasyonu da dikkate alan bir düzenlemenin uygun olacağını söyledi.

“MEMUR EMEKLİYE ENFLASYON FARKI VERİLECEK”

Emekli ve emekliye yapılacak yılbaşı zammında “refah payı” olup olmayacağına yönelik soruyu yanıtlayan Nebati, memurlara toplu sözleşme gereği ocak ve temmuz aylarında yüzde 8+6 oranında zam yapılacağını hatırlattı. Bakan, “Enflasyon farkını da vererek memur ve emeklinin zammı belli olacak” dedi.

“KABİNEDE GÜNDEME GELİRSE AÇIKLAR”

EYT düzenlemesi için “Kabinede gündeme gelirse Cumhurbaşkanı önümüzdeki hafta açıklar” diyen Nebati, “Biz çalışma bakanımızla maliyetleri konuşuyoruz. Bizim taraftan gelecek destekler olursa diye onu da konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖTV İNDİRİMİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Otomobil satışlarında ÖTV indirimi beklentisinin hatırlatılması üzerine Bakan Nebati, “ÖTV indirimi şu anda sözkonusu değil. Araçların zor bulunduğu bir dönemde ÖTV indirimi olmaz. Bu konuda herhangi bir çalışma olmayacak” diye konuştu.

VERGİ AÇIKLAMASI

Nebati, diğer alanlarda vergi indirimi için ise “Vergi indirimlerinde oynayacak pek yerimiz kalmadı. Zaten mart ayından bu yana adımlarımızı attık” sözleriyle Motorlu Taşıtlar Vergisi dışında vergi indirimi olmayacağı mesajı verdi.

“KGF PAKETİ HAFTAYA AÇIKLANACAK”

Nebati, hazırlıkları uzun süredir devam eden Kredi Garanti Fonu paketiyle ilgili son durumu anlattı:

“KGF paketinde hemen hemen takvim netleşti. 250 milyar lirayı geçecek bir kullanım sağlanacak. 10’u ana, ayrıntılarıyla 14 başlıkta KGF paketini paylaşacağız. Hazırlıkarımız bitti. EYT ile ilgili kıdem tazminatı ödemelerinde finansman için de destek vereceğiz. Gayrımenkul alanında da hem üreticilere hem tüketicilere destek olacak. Yeni, farklı özellikli bir mortgage olacak. Orta ve alt gelirlilerin konuta ulaşımını sağlayacak önemli bir paket olacak. KGF paketi, fatura merkezli olacak. İstismarı en aza indirecek şekilde hareket ediyoruz. Önceki seferlerde olduğu gibi kaynağı alıp dövize gitmesine izin vermeyeceğiz. Konut işinde operasyon yapmaya kalkana operasyonla karşılık veririz. Paketi önümüzdeki hafta ilan etmiş oluruz. Yılbaşından itibaren de kullanıma açmış oluruz.”

Nebati’den “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusuna yanıt: Tatmin edecek bir seviyede olmalı

Yorumlar kapalı.