Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mevlüt Çavuşoğlu’nu Nilüfer’e davet etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Bursa’nın Nilüfer ilçesi söylediği “en geri kalmış ilçe” sözleri, iki yıl sonra sosyal medyada yeniden gündem oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Ben Mevlüt Çavuşoğlu’nu buraya davet ediyorum, Nilüfer’i gezmeye davet ediyorum. Birlikte Nilüfer’de neler yaptıklarımızı kısaca anlatmak istiyorum” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Bursa’nın Nilüfer ilçesi söylediği “en geri kalmış ilçe” sözleri, iki yıl sonra sosyal medyada yeniden gündem oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Ben Mevlüt Çavuşoğlu’nu buraya davet ediyorum, Nilüfer’i gezmeye davet ediyorum. Birlikte Nilüfer’de neler yaptıklarımızı kısaca anlatmak istiyorum” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2019 yılında Bursa’yı ziyareti sırasında, Nilüfer ilçesi için “Mesela bir büyükşehir olan Bursa’ya gidiyoruz. Siz de gidin bakın Bursa’ya. Hiç sormadan dolaşın kendiniz, yani en geri kalmış ilçesi Bursa’nın neresi, bulacaksınız. Sormadan, bak Nilüfer ismini veriyorum. Kendiniz dolaşın, diyeceksiniz ki burası Nilüfer. Çünkü burası belediyecilik bakımından en geri kalmış yer” sözlerini sarf etmişti.

Çavuşoğlu’nun yaklaşık iki yıl önce sarf ettiği bu sözlerin yer aldığı video, sosyal medyada dün yeniden gelmiş ve trend topic olmuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı’na şu değerlendirmeyi yaptı:

“NİLÜFER, İNSANİ GELİŞME ENDEKSİ’NDE 8. SIRADA”

“Çok talihsiz bir açıklamaydı. Zaten o tarihlerde de biz bununla ilgili gerekli düzeltmeleri yapmıştık. Ama tabi dünkü söylemlerden sonra halk gerekli cevabı verdi diye düşünüyorum. Yani Nilüfer’in nasıl yaşanılabilir bir ilçe olduğunu sadece biz söylemiyoruz aslında. İnsani Gelişme Vakfı’nın senelerdir yapmış olduğu araştırmalar var. Mesela 2020 yılında İnsani Gelişme Endeksi’nde Nilüfer Belediyesi diğer ilçe belediyeleri arasında ilk 8’de yer alıyor. Daha önceki yıllarda ilk 6, ilk 5 gibi sıralamalar içerisinde de yer aldık. Ama Kadıköy, Bakırköy, Şişli, Çankaya gibi, İzmir’de Konak, Karşıyaka gibi ilçeler ki ilk 10’da zaten sosyal demokrat ilçe belediyeleri var. Aynı zamanda illerle ilgili de çok ciddi bir başarı elde ediyoruz. Yani gerçekten sosyal demokrat belediyeler bir tarih yazıyorlar bu dönemde. Ki biz 20 yıldır Nilüfer’i bu şekilde nereden nereye getirdiğimizi Bursalı vatandaşlarımızın hepsi gayet iyi biliyorlar.

“VATANDAŞLAR BÜTÜN BURSA’YI NİLÜFER GİBİ GÖRMEK İSTİYOR”

Nilüfer gece nüfusunun en yoğun olduğu ilçe. Yıldırım’dan, Osmangazi’den, Gürsu’dan, Kestel’den vatandaşlarımız buraya geliyorlar sosyal hayata. Gece sinemaya mı gidecekler, eğlenceye mi gidecekler, tiyatroya mı gidecekler, ne derseniz… Yiyecekler, içecekler, her türlü hizmetleri alacaklar, burada alıyorlar. Gece nüfusunun burada en az 1-2 milyon civarında olduğunu düşünüyorum Nilüfer Belediye Başkanı olarak. Dolayısıyla bizim burası gerçekten yaşanabilir bir kent.

“MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NU NİLÜFER’İ GEZMEYE DAVET EDİYORUM”

Dolayısıyla ben Mevlüt Çavuşoğlu’nu buraya davet ediyorum, Nilüfer’i gezmeye davet ediyorum. Birlikte Nilüfer’de neler yaptıklarımızı kısaca anlatmak istiyorum. Eğer Bakanımızın bununla ilgili zamanı olursa seve seve onu ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı da ifade etmek istiyorum.”

“BİRÇOK SİYASİ PARTİ TEMSİLCİSİ BÖLGEMİZDE İKAMET EDİYOR”

Son yerel seçimlerde yüzde 62 gibi büyük bir oy farkıyla seçimi kazandıklarını ve oy verenler arasında CHP, İYİ Parti, MHP, AKP ve Saadet Partisi seçmeninin de olduğunu söyleyen Erdem, bunun sebebini ise vatandaşların Nilüfer’deki hizmetleri görerek destek vermeleriyle açıkladı. Ayrıca Erdem, birçok farklı siyasi parti temsilcisinin, bürokratın, iş insanının Nilüfer’de ikamet ettiğini bildirdi.

“NİLÜFER BELEDİYESİ, BÜYÜKŞEHİR’İN YAPMADIĞI İŞLERDEN SORUMLU TUTULABİLİYOR”

Hem Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Nilüfer Belediyesi’nin kendilerine ait sorumlulukları olduğunu hatırlatan Erdem, bu noktada bazen yetki karmaşasının da yaşandığını ifade etti. Bazı durumlarda vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan işler için Nilüfer Belediyesi’ne şikâyette bulunduğunu söyleyen Erdem daha sonra şöyle konuştu:

“Büyük olan yollarda, 12 km üzerindeki yollarda sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi eğer o alanda çalışma yapmadıysa vatandaşlarımız, her alandaki işin Nilüfer Belediyesi tarafından yapılacağını düşündüğü için bize gerekli şikayetlerde bulunuyorlar. Aslında bu yetki karmaşalarını ortadan kaldırmak lazım yasal düzenlemelerle. Bir ilçede her yolun, her alanın sorumluluğunun o ilçeye ait olması gerekiyor. Altyapı tabii BUSKİ’ye ait, yani Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Ama üst yapılarla ilgili tüm sorumlulukların ilçe belediyeleri tarafından yapılması gerekiyor. Bu sefer kargaşadan dolayı Büyükşehir’in yapmadığı hizmetlerden dolayı bizi sorumlu tutuyorlar. Belki bizim yapmadığımız işlerden dolayı da Büyükşehir’i sorumlu tutanlar vardır ama. Bize daha çok bununla ilgili sorun geliyor. Ben vatandaşlarımızın Nilüfer’de yaşamaktan büyük mutluluk duyduğuna inanıyorum. Zaten bir sloganımız daha vardı. ‘Nilüfer’de yaşamak bir ayrıcalıktır’ diyorduk şimdi de ‘Gülümseyin Nilüfer’desiniz’ diyoruz. Biz vatandaşlarımızı gülümsetmeye devam edeceğiz.”

 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mevlüt Çavuşoğlu’nu Nilüfer’e davet etti

Yorumlar kapalı.