1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nurettin Yıldız’ın sözleri yeniden gündemde: 6 yaşındaki çocuk evlenebilir

Nurettin Yıldız’ın sözleri yeniden gündemde: 6 yaşındaki çocuk evlenebilir

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi olayı Türkiye’yi ayağa kaldırırken, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın arşivlerden çıkan videoda söyledikleri tüyler ürpertti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi 6 yaşındayken, 29 yaşındaki müridiyle evlendirmesi Türkiye’nin gündemine oturdu.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın “6 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceği” sözleri yeniden gündeme geldi.

Nurettin Yıldız şunları söylemişti:

“10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında 78 yaşında, yaşıyorsa 135 yaşında bir insan evlenmeye adaydır, ne küçük yaşta olduğu için ne büyük yaşta olduğu için nikaha engel bir durum yoktur… Kuran’a iman edenler açısından hiç bir sorun yoktur, çünkü küçük çocukların da evlenebilecekleri hükmü Kuran’dan alınmalıdır.

11 yaşında aybaşı olduğuna göre bir kız ortalama 10-11 yaşında olduğuna göre, sıcak bölgelerde 9-10 yaşında olur, ne demiştik aybaşı 9 yaşında başlar demiştik, demekki aybaşı olmamışlar da boşandıklar zaman üç ay iddet bekleyecekler bir daha evlenebilmeleri için..

Hazırlanmış kanunlar ile oluşan sistemlerle, göklerden gelen sistem arasında fark budur. Göklerden gelen sistem insan fıtratını ve insan toplumunu esas alır…”

Nurettin Yıldız’ın sözleri yeniden gündemde: 6 yaşındaki çocuk evlenebilir
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.