Ocaktaki kurumuş ve yanmış yağ lekelerinden kolayca kurtulun! Bu yöntemi mutlaka deneyin

Yemek yaparken ocağa sıçrayan yağlar, lekelenmeye neden oluyor. Özellikle kuruduktan sonra bu lekeleri çıkartmak oldukça zorlaşıyor. Peki yağ içinde kalmış ocak nasıl temizlenir? Birazdan öğreneceğiniz yöntemler sayesinde yağ içinde kalan ocağı temizlemek çok basit. İşte detaylar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzenli bir şekilde temizlemediğimiz taktirde, yemek yaptığımız ocaklar zamanla yağ içerisinde kalabilir. Kuruduğu ve yandığı zaman zaman çıkarması oldukça zor olan bu yağ lekelerini temizlemek bazen uzun süremizi alabiliyor.

Yağ içinde kalan ocağı temizleyebilmek için muhteşem bir temizlik tüyosu var. Peki, yağ içinde kalan ocak nasıl temizlenir?

Yasemin.com’da yer alan bir içerikte; yağ içinde kalan ocakların nasıl temizleneceği paylaşıldı.

YAĞLI OCAK VE FIRINDAN KURTULMANIN PÜF NOKTASI

Yağlı fırını temizlemek için malzemeler

Bir su bardağı su

1/3 su bardağı sirke

1/3 su bardağı tuz

Yarım su bardağı karbonat

Uygulanışı:

Tüm malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın. Yağlı bölgeye diş macunu yardımıyla iyice dağıtın. Karışımı sürüdükten sonra 10 dakika bekletin. Bu süre içinde ocaktaki yağlar kabaracaktır. Ilık su ve bez yardımıyla yağlı bölgeyi temizleyin. Yağların rahatlıkla çıktığını fark edeceksiniz.

KARARMIŞ OCAK GÖZLERİNİ TEMİZLEMEK İÇİN MALZEMELER

2 çay bardağı sirke

Bir yemek kaşığı yemek tuzu

Demirlerin üzerini geçecek kadar su

Çelik tel

Uygulanışı:

Demirleri derin bir kabın içine koyun. Üzerlerine sıcak su ekleyin. Sirke ve tuzu ilave edin. Bu şekilde 15 dakika bekleyin. Ocak gözlerini teker teker alıp çelik tel ile biraz ovun. Hepsi pırıl pırıl olacaktır.

Ocaktaki kurumuş ve yanmış yağ lekelerinden kolayca kurtulun! Bu yöntemi mutlaka deneyin

Yorumlar kapalı.