Ödem nasıl atılır? Detoks suyu nedir? İşte ödem atıcı su tarifi…

Hızlı ödem attıran detoks suları özellikle zayıflamak isteyen kişilerin seçimi olmaktadır. Bu sular; fazlalıklarını atmak ve vücudunu ödemden arındırmak isteyenler için son derece olumlu sonuçlar vermektedir. Peki, ödem atıcı su nasıl hazırlanır? Ödem atıcı sular kilo verdirir mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zayıflamaya katkı sağlayan bu lezzetli suların aynı zamanda besleyici olma özellikleri de bulunmaktadır. Vücuttaki ödemlerden ve şişliklerden kurtulmak isteyen bireylerin başvurduğu çareler arasında bu detoks suları bulunmaktadır. Beslenme uzmanları tarafından hazırlanan diyet programlarında bile yer alan bu ödem attırıcı sular, herkesin damak zevkine hitap edecek şekilde çeşitlere ayrılmaktadır.

DETOKS SUYU NEDİR?

Lezzetli, hızlı ve etkili detoks suları sayesinde ideal kilolara ulaşmak oldukça kolay olmaktadır. Vücudumuzu zararlı maddelerden arındırmak için içmiş olduğumuz çeşitli meyve, sebze ve bitki çayı ağırlıklı sulara ‘detoks suyu’ denilmektedir. Hızlı ödem attıran detoks suları vücutta biriken toksinleri ve zararlı maddeleri yok etmeye yarayan yardımcı ürünlerdir. Vücutta oluşan ve biriken zararlı yağları da parçalamaya yardımcı olan bu lezzetli sularla zayıfladığınız takdirde vücut kendini daha zinde ve dinamik hissedecektir. Bu iştah kesici ama bir o kadar da lezzetli olan sularla sağlıklı bir şekilde kilo vermek oldukça mümkün olmaktadır.

Hızlı ödem attıran detoks suları sayesinde vücut sağlıklı bir şekilde istenilen kiloya ulaşmaktadır. Tatlı krizlerini azaltan ve aşırı yeme isteğini yok eden bu sular aynı zamanda selülit oluşumunun da önüne geçmektedir. Hem selülit giderme de hem de ödem attırmada son derece etkili yönleri bulunmaktadır. Detoks suları içerisine katılan meyve, sebze ve taze baharatlar sayesinde saç ve ciltte kendini yenileyecektir. Bu suları ödem attırmak ve kilo verdirmek gibi faydalarının yanında cilt güzelliğine olan katkıları da bulunmaktadır.

Ödem nasıl atılır? Detoks suyu nedir? İşte ödem atıcı su tarifi...

ÖDEM ATARKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

Ödemi günlük hayatınızda daha az yaşamak istiyorsanız şunlara dikkat etmeniz gerekir:

  • Günlük tuz tüketiminizi azaltın.
  • Tuz yerine yemeklerinizi baharatlarla güzelleştirin.
  • Biraz hareketlenmeniz lazım. Gün içerisinde çok oturuyorsanız mutlaka saat başı kalkıp 2-3 dakika hareket edin.
  • Günlük su tüketiminize dikkat edin. Her gün en az 1,5 litre su için.
  • Kahve ve çayı çok tüketiyorsanız azaltın.
  • Alkollü ve gazlı içecekleri azaltın.
  • Haftada toplam 150 dakika yürüyüş yapın.

ÖDEM ATICI SULAR NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Genel olarak konuşmak gerekirse gün boyunca detoks suyunun tadını çıkarabilirsiniz. Ancak kilo vermeye yardımcı olması için detoks suyunu kullanıyorsanız yemekten önce yüksek lif meyveleri içeren bir detoks suyunu içmek daha hızlı doymanıza ve kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Eğer vücudunuzun toksinleri atmasında yardımcı olmak için detoks suyunu kullanıyorsanız, o zaman gün boyunca yudumlamak sizin için uygun bir seçim olacak.

ÖDEM ATICI SU TARİFİ

  • 1 tutam kiraz sapı
  • 8-10 dal saplarıyla birlikte maydanoz
  • ½ orta boy elma (Kabuklarıyla beraber)
  • ½ orta boy limon (Kabuklarıyla beraber/isterseniz soyabilirsiniz)
  • Zencefil (1-2 adet fındık büyüklüğünde)
  • Kabuk tarçın (3 adet)

ödem atıcı suyu şöyle hazırlanacaksınız:

1 litre kaynar suyun içine kiraz sapı, maydanoz, elma, limon, zencefil, kabuk tarçını ekleyin, yaklaşık 5-7 dakika kaynatın. Daha sonra iyice süzüp, ılıdıktan sonra afiyetle içebilirsiniz. Mis gibi tarçın kokan ödem atıcı suyunuzu bir gün içinde için. Ayrıca tüm gün boyunca ödem atıcı su dışında ek olarak 1 litre suyu da içmelisiniz. Yani günlük sıvı tüketiminiz en az iki litre olmalı. Bir litresi ödem atıcı su, bir litresi de normal su olmalıdır. Bu kürü haftada 2 gün uygulayabilirsiniz. Daha fazla yapmayın. Haftanın diğer günlerinde ise günlük 1,5-2 litre su tüketimine ve sağlıklı beslenme kurallarına uymanız gerekir. Doğru beslenme ve fiziksel aktiviteyi yaşam tarzınız haline getirmeniz gerekir.

Ödem nasıl atılır? Detoks suyu nedir? İşte ödem atıcı su tarifi…

Yorumlar kapalı.