Ordu’da down sendromlu gençler için alkış toplayan proje

Ordu'da hizmet vermeye başlayan "Menekşe 52+1" adlı kafede çalışan 15 down sendromlu genç, aile bütçesine katkı sağlıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’nun Altınordu ilçesinde down sendromlu gençler, belediyenin düzenlediği faaliyetler kapsamında kafede çalışmaya başladı.

“KAFENİN ESAS AMACI ÇOCUKLARIMIZIN TOPLUMLA ETKİLEŞİMLERİNİ ARTIRMAK”

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, yaptığı açıklamada “Bu kafe bir ticari işletme gibi görünse de esas amacı ve misyonu dezavantajlı özel çocuklarımızın hayata katılımlarını, adapte olmalarını ve toplumla etkileşimlerini artırmak.” dedi.

Ordu'da down sendromlu gençler için alkış toplayan proje

“MUTFAĞIMIZIN EN ÖNEMLİ MENÜSÜ SEVGİ”

Tören, kafenin, kentte yaşayan down sendromlu gençlerin evlerinden sonraki ilk mekanları olacağını ifade eden Tören, “Biz burada kendilerine sevgiyi mayalama fırsatı veriyoruz. Mutfağımızın en önemli menüsü sevgi. Aileler böyle bir mekanın ilimize kazandırılmasından son derece memnun. Bizler de böyle bir imkan sunduğumuz için oldukça mutluyuz.” diye konuştu.

Gençlerin çalışırken çok heyecanlı olduğunu gördüklerini dile getiren Tören, bazı belediye personelinin de bu gençlere mesai arkadaşlığı yapacağını kaydetti.

Ordu'da down sendromlu gençler için alkış toplayan proje

“BURADA ÇALIŞMAKTAN ÇOK MEMNUNUM”

Yeni Mahalle’deki kafede çalışan Melek Sima Gürkan ise böyle bir yerde çalışma hayali olduğunu belirterek, “Allah’a şükürler olsun, isteğime kavuştum. Bunun için çok mutluyum. Burada sunum yapacağım. Çay ve kahve yapacağım.” dedi.

Melike Güler de burada çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Para kazanmak, ekmek parası kazanmak ve aileme katkı sunmaktan dolayı çok mutluyum. İnşallah çok daha güzel olur.” ifadelerini kullandı.

Ordu'da down sendromlu gençler için alkış toplayan proje

Ordu’da down sendromlu gençler için alkış toplayan proje

Yorumlar kapalı.