Oy verme işlemi saat kaçta başlıyor, ne zaman bitiyor? 14 Mayıs’ta sandıklar saat kaçta kapanacak?

Türkiye, 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayıma geçti. 36 siyasi parti ve 4 cumhurbaşkanı adayının yarışacağı seçimde sandığa gidecek olan seçmen oy verme işleminin saat kaçta başlayıp biteceğini merak ediyor. Peki, oy verme saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? İşte detaylar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, 14 Mayıs 2023’te sandığa gitmeye hazırlanıyor. YSK’nın Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem TBMM Genel Seçimleri’nde uygulanacak kuralları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahip olacak.

Vatandaşların sandık başına gideceği 14 Mayıs günü oy kullanma saatleri de belli oldu.

Oy verme işlemi saat kaçta başlıyor, ne zaman bitiyor? 14 Mayıs'ta sandıklar saat kaçta kapanacak?

SEÇİMLERDE OY VERME SAAT KAÇTA BAŞLAYIP KAÇTA BİTECEK?

YSK’dan yapılan açıklamada; “Oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında olacak” denildi. YSK’nın oy verme saatlerine ilişkin kararına göre; Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy verme günü olan 14 Mayıs 2023 Pazar günü, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 28 Mayıs 2023 Pazar günü tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

YSK’nın kararlarına göre saat 18.00’a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00’den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde aynı hükümler 28 Mayıs’ta da uygulanacak. Bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı il ve ilçelerde 360 ila 380 kişi olacak. Köylerde seçmen sayısının 400’ü aşmaması halinde bir sandıkta oy kullanılabilecek.

Oy verme işlemi saat kaçta başlıyor, ne zaman bitiyor? 14 Mayıs’ta sandıklar saat kaçta kapanacak?

Yorumlar kapalı.