Özgür Demirtaş’tan ‘dolar’ çağrısı: Bırakın ilk anda 25’e gitsin

Ekonomist Özgür Demirtaş, dolar kurunun minimum 25 lira olması gerektiğini belirtti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından dolar kuruna ilişkin paylaşım yaptı. Demirtaş, “Dolar-TL’nin ekonominin iyi olduğu algısını oturtmak için GERÇEKTE olduğu değerin altında tutulması ve baskılanması büyük hata idi. Bırakın ilk anda bi 25’e gitsin. Sonrada neden bunların olduğunun muhakemesini doğru yapıp problem çözülsün” diye yazdı.

Demirtaş ayrıca, İzmir Atatürk OSB sanayicileri ve İAOSB Özel Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

28 TL TAHMİNİ

Doların minimum 25 TL seviyelerinde olması gerektiğini söyleyen Demirtaş, “İhracatçının biraz rahatlaması gerekiyor, hele ki temmuz ayında asgari ücrete zam gelirse dolar 28 TL seviyelerine gelmesi gerekir. Hükümet kendini sıkıştırıyor. Dolar birden olması gereken seviyelere çıkarılmalı artık enflasyon riskini aldık” dedi.

Dövize olan talebin baskılanması için oluşturulan ve 125 milyar dolar seviyelerine ulaşan kur korumalı mevduatın (KKM) oluşturulmasının yanlış olduğunu da ifade eden Demirtaş, “KKM hiç olmamalıydı. Bu gibi enstrümanlara karşıyım, KKM sadece sonucu erteledi, doları sönümlendirdi ama bunun bir bedeli oldu.

“KKM HİÇ OLMAMALIYDI”

125 milyar dolarlık KKM şu demek, KKM’li olan herkes dolara yatırım yapmıştır aslında, ama çıkıp dolar almadılar henüz. Onlar çıkıp dolar alırsa acayip şeyler olur, o nedenle KKM’yi hızlı bir şekilde bozmayacaklar yavaş yavaş yapacaklar, ani şekilde bozulması katastrofik etki gösterir. Yapılması doğru muydu? Hayır yanlıştı net olarak” diye konuştu.

Ekonominin başına Mehmet Şimşek’in getirilmesini de olumlu karşıladığını belirten Demirtaş, “Ülkemi seven bir insan olarak diyorum ki iyi ki de Mehmet Şimşek geldi, gelmemesi durumunda daha olumsuz şeyler yaşanabilirdi” dedi.

Dolar/TL, dün yüzde 7’den fazla arttıktan sonra bugün de yüzde 0,50 yükselerek 23,36’dan işlem görüyor.

Özgür Demirtaş’tan ‘dolar’ çağrısı: Bırakın ilk anda 25’e gitsin

Yorumlar kapalı.