Parkta içki içen adamın çantasından 600 yıllık mumya çıktı: Evde benimle birlikte uyuyor, onunla ilgileniyorum

Peru'da devriye gezen polisler, parkta içki içen Julio Cesar Bermejo'nun çantasında 600 yıllık mumya buldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Amerika ülkesi Peru’da polis ısı yalıtımlı bir çantadan 600 ila 800 yıllık olduğu tahmin edilen mumyalaşmış bir ceset çıkardı. Bandajla sarılı cesedin cenin pozisyonunda olduğu görüldü.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre; Cumartesi günü meydana gelen olayda polis Puno kentindeki bir parkta devriye geziyordu. Burada arkadaşlarıyla içki içerek vakit geçiren Julio Cesar Bermejo‘nun çantasından ceset çıktı.

Çantanın sahibi olan eski yemek kuryesi, babasının yaklaşık 30 yıl önce cesedi evlerine getirdiğini söyledi. Çantayı da eskiden yemek dağıtırken kullandığını ifade etti.

Bu tarihi kalıntıyı satmaya çalışmadığını vurgulayan Bermejo, “Neden dışarıda dolaştırıyorsun?” sorusunu “Arkadaşlarım görmek istediği için” diye yanıtladı.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan yetkililer, 26 yaşındaki Julio Cesar Bermejo’nun bir süre gözaltında kalacağını bildirdi.

“BENİMLE BİRLİKTE UYUYOR”

Yerel medyaya konuşan Bermejo, “Juanita” adını verdiği cesedi “manevi kız arkadaşı” gibi gördüğünü öne sürdü. Sosyal medyada viral olan videoda şu ifadeleri kullandı:

“Evde odamda oluyor, benimle birlikte uyuyor. Onunla ilgileniyorum.”

Peru Kültür Bakanlığı’ysa Avrupalı sömürgecilerin Amerika’ya gelmesinden önceki dönemden kalma cesedin en az 45 yaşındaki bir erkeğe ait olduğunu belirtti. Bu kişinin de tahminen Peru Andları’ndaki Puno bölgesinde yaşadığı aktarıldı.

Bakanlık, el koyduğu kalıntıları korumayı hedeflediğini de bildirdi.

Peru, arkeolojik bölge ve nesneler açısından zengin bir ülke. 2021’de başkent Lima yakınlarındaki bir arkeolojik alanda 800 ila 1200 yaşında olduğu tahmin edilen bir mumya bulunmuştu.

Ülkenin en çok ziyaret edilen turistik bölgesiyse 15. yüzyılda inşa edilen İnka antik şehri Machu Picchu.

Parkta içki içen adamın çantasından 600 yıllık mumya çıktı: Evde benimle birlikte uyuyor, onunla ilgileniyorum

Yorumlar kapalı.