Pelin Çift kimdir? Türkiye Tek Yürek kampanyası sunucularından Pelin Çift kaç yaşında, nereli?

Başarılı gazeteci Pelin Çift, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ve sonrasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'den mezun oldu. Yüksek lisansını ise radyo-TV gazetecilik alanında yaptı. Çift, İzmir'de doğdu. Peki, Pelin Çift kaç yaşında?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pelin Çift hayatı ve biyografisi öne çıkıyor. TRT1 ekranlarında yer alan Pelin Çift, ilk canlı yayın deneyimini NTV’de kazanmıştır. Hava durumu sunuculuğu ile ekranda görünmeye başlayan başarılı isim, haber sunuculuğu ile kariyerini sürdürmüştür. İşte, Pelin Çift hayatı…

PELİN ÇİFT KİMDİR?

Çift, 1978 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nden ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’den mezun olan Pelin Çift, Galatasaray Üniversitesi, Radyo-Televizyon Gazeteciliği Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı.

İlk işi ise 1997’de NTV’de başladığı hava durumu sunuculuğu oldu. Pelin Çift bir süre sonra kanalın haber sunuculuğu görevine getirildi. 2001 yılında bu kanaldan ayrıldıktan sonra yüksek lisansını tamamladı ve bir dönem Skytürk’te çalıştı. 2004-2009 yılları arasında CNN Türk kanalında yer aldı. 2009 yılında Habertürk TV’ye geçti.

Habertürk TV’nin Gündem ve Öteki Gündem isimli programlarını sunmuştur. 2013’te Show TV’de yayımlanan Bir Milyon Kimin? adlı programın sunuculuğunu yapmıştır. 2015 yılı itibarıyla TRT 1’de Pelin Çift ile Gündem Ötesi programını sunmaktadır. 2016 yılında “Ayasofya’nın Gizli Tarihi” adlı kitabı Erhan Altunay ile ve “Kudüs’ün Gizemli Tarihi” adlı kitabı Ömer Faruk Harman ile birlikte çıkardı. 2019 yılından beri TRT 1’de yayımlanan “3’te 3 Tarih” adlı yarışma programını sunuyor.

Pelin Çift kimdir? Türkiye Tek Yürek kampanyası sunucularından Pelin Çift kaç yaşında, nereli?

Yorumlar kapalı.