Pençe-Kilit Harekatı şehidi Yusuf Ataş’ın vasiyeti yürekleri dağladı: “Ben ölürsem Lösemili bir çocuğun…”

Kuzey Irak'ta yürütülen Pençe-Kilit Haraket bölgesinde şehit düşen Astsubay Yusuf Ataş'ın vasiyetinin yer aldığı görüntüler ortaya çıktı. Şehit asker Ataş'ın vasiyetinde "Hayatta en çok istediğim şey kız çocuğumun olması. Ben ölürsem Lösemili bir çocuğun tüm masraflarını karşılayın, anamın babamın elini öpün" dediği görüldü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit Haraket bölgesinde şehit düşen Astsubay Yusuf Ataş’ın vasiyetinin yer aldığı görüntüler ortaya çıktı. Şehit asker Ataş’ın vasiyetinde “Hayatta en çok istediğim şey kız çocuğumun olması. Ben ölürsem Lösemili bir çocuğun tüm masraflarını karşılayın, anamın babamın elini öpün” dediği görüldü.

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin açtığı sonucu yaralanan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ACI HABERİ MSB DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 01 Ekim 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanarak hastaneye sevk edilen P.Asb.Çvş. Yusuf ATAŞ, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.” açıklamasında bulundu.

Ailesine acı haber verildi

Şehit Piyade Astsubay Yusuf Ataş’ın (21) şehadet haberi, Bingöl’deki ailesine verildi.

Askeri yetkililer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri ve polis ekipleri, şehidin Kültür Mahallesi’ndeki evine giderek, kentte görev yapan polis memuru baba Necat ile anne Nejla Ataş’a acı haberi verdi.

Haberin ardından şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

Ailenin dört çocuğunun en büyüğü olan şehidin arkadaşlarına vasiyetini söylediği anları cep telefonu kamerasıyla kaydettiği ortaya çıktı.

Videoda, şehit Yusuf Ataş’ın “Benim vasiyetim, eğer ölürsem biliniz. Bir lösemili kız çocuğunun bütün masraflarını karşılayın hayatı boyunca.” dediği görülüyor.

Şehidin naaşının memleketi Elazığ’da düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş için başsağlığı diledi.

Pençe-Kilit Harekatı şehidi Yusuf Ataş’ın vasiyeti yürekleri dağladı: “Ben ölürsem Lösemili bir çocuğun…”

Yorumlar kapalı.