Prof. Ahmet Ercan’dan korkutan açıklama: Gerçek ölü sayısı, 9. günden sonra başlayacak, 215 bin dolayında kişi göçük altında olabilir

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremde 215 bin kişinin göçük altında olabileceğini söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Arama kurtarma ve yardım çalışmaları 4. gününde devam ederken, bölgeden ölü ve yaralı sayıları gelmeye devam ediyor.

Son paylaşılan veriler üzerinden Twitter’dan depremdeki duruma ilişkin olarak yorum yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, gerçek ölü sayısının 9. günden sonra başlayacak göçük kaldırma işlemiyle ortaya çıkacağını söyledi.

Prof. Ercan, şunları kaydetti:

“Depremin dördüncü günü olan 9 Şubat’tayız. Tüzel (resmi) açıklamalar: Ölü sayısı 14 bin 351, 60 bin yaralı, 4 milyon yapının 7 bini yıkılmıştır. Göçen 7 bin yapı içinde kalan yaklaşık kişi sayısı, 224 bin kişidir. Kurtulan 9 bin ise 215 bin dolayında kişi göçük altında olabilir.

Gerçek ölü sayısı, 9. günden sonra başlayacak olan göçük kaldırma işlemiyle ortaya çıkacaktır. Durum çok acı. Ancak baş etmek zorundayız.”

Prof. Ahmet Ercan’dan korkutan açıklama: Gerçek ölü sayısı, 9. günden sonra başlayacak, 215 bin dolayında kişi göçük altında olabilir

Yorumlar kapalı.