Prof. Dr. Naci Görür’den yerel yönetimlere yeni deprem uyarısı! “Lütfen şunu yapın” diyerek seslendi…

Prof. Dr. Naci Görür, deprem üzerinden yerel yönetimlere kritik bir uyarıda bulundu. Görür, "Lütfen şunu yapın: Yerel yönetimler kendi yerleşim alanları içerisinde deprem tehlike analizini ve mikro-bölgeleme çalışmalarını yaptırsınlar" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat tarihinde Maraş’ta dokuz saat arayla meydana gelen depremlerin ardından kamuoyunun en çok takip ettiği uzmanlardan olan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yerel yönetimlere ilişkin yeni bir uyarıda bulundu.

Görür, deprem korkusunu ‘yokmuş gibi yapmak’ ile aşılamayacağına ve yerel yönetimlerin üzerindeki büyük sorumluluğa dikkat çekerek “Lütfen şunu yapın: Yerel yönetimler kendi yerleşim alanları içerisinde deprem tehlike analizini ve mikro-bölgeleme çalışmalarını yaptırsınlar” ifadelerine yer verdi.

 

‘İNANIN ÇOK DAHA SEVİLECEKSİNİZ’

Görür’ün paylaşımı şu şekilde:

“YEREL YÖNETİMLERE DUYURU: Bir çok yerde insanlarımız deprem korkusu içerisinde. Korkuyu yenmenin yolu tehlike yokmuş gibi davranmak, o konuyu gündeme getirmemek, sessiz kalmak ve hiç bir şey yapmamak değildir. Bugüne kadar başımıza gelenler zaten bu yüzden meydana geldi. Lütfen ŞUNU YAPIN: Yerel yönetimler kendi yerleşim alanları içerisinde DEPREM TEHLİKE ANALİZİNİ VE MİKRO-BÖLGELEME çalışmalarını yaptırsınlar.

Bir çok yerde üniversitelerimiz var, bu çok zor olmayacaktır. Elimizde bu çalışmalar olursa o yerleşim alanını daha kolay ve sağlıklı olarak depreme hazırlar ve deprem güvenli olarak yönetiriz. Siyasi parti liderleri lütfen kendi partinize bağlı belediye başkanlarını bu doğrultuda uyarınız ve eğitiniz. İnanın çok daha sevilecek ve yüceltileceksiniz. Saygıyla”

Prof. Dr. Naci Görür’den yerel yönetimlere yeni deprem uyarısı! “Lütfen şunu yapın” diyerek seslendi…

Yorumlar kapalı.