Prof. Dr. Osman Müftüoğlu kaşık kaşık tüketilmesini önerdi! ‘Besinlerin kraliçesi’

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yoğurdu süt ürünlerinin kraliçesi ilan etti ve ekledi "en sağlıklı besinlerden biri".

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yoğurt, yüzyıllardır insanlar tarafından tüketilen ve sağlık açısından birçok faydası olan bir süt ürünü.  Prof. Dr. Osman Müftüoğlu da yoğurdu süper besin olarak tanımlıyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu her gün bir kase yoğurt tüketmenin sağlığa faydalı etkisi olduğunu söylüyor. Ancak yoğurdun bu inanılmaz etkisini göstermesi için ev yapmı olması şart.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu kaşık kaşık tüketilmesini önerdi! 'Besinlerin kraliçesi'

İŞTE EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI

Yoğurt, sindirim sistemini düzenleyen probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler, bağırsaklardaki faydalı mikroorganizmaların dengesini koruyarak sindirim sağlığını destekler. Sindirim sorunlarıyla mücadele etmede yardımcı olabilir ve sindirim rahatsızlıklarını azaltabilir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Yoğurdun içerdiği probiyotikler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Bağırsaklardaki sağlıklı bakterilerin dengesi, vücudun hastalıklara karşı direncini artırabilir. Bu da enfeksiyonlara karşı korunmada önemli bir rol oynar.

Kalsiyum ve Protein Kaynağıdır

Yoğurt, kalsiyum ve protein bakımından zengindir. Kalsiyum, kemik sağlığını desteklerken, protein vücut dokularının onarılmasına ve kasların güçlenmesine yardımcı olur. Özellikle kalsiyum içeriği, kemiklerin güçlenmesi ve osteoporoz riskinin azaltılması açısından önemlidir.

Sindirimi Kolaylaştırır

Laktik asit içeriği sayesinde, yoğurt sindirimi kolaylaştırabilir. Sindirim sistemini rahatlatarak, sindirim sürecini destekler ve sindirim sorunlarını hafifletebilir.

Cilt Sağlığını Destekler

Yoğurdun içerdiği vitaminler ve mineraller cilt sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Yoğurdun cilde uygulanmasıyla yapılan maskeler veya tüketilmesi, cildin nemlenmesine, akne ve diğer cilt sorunlarının azalmasına yardımcı olabilir.

Evde yoğurt yapımı, doğal ve sağlıklı bir alternatif sunar. Marketlerde bulunan hazır yoğurtlardan farklı olarak evde yapılan yoğurt, katkı maddesi içermez ve çok daha sağlıklıdır.

 

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu kaşık kaşık tüketilmesini önerdi! ‘Besinlerin kraliçesi’

Yorumlar kapalı.