Prof. Dr. Sinan Adıyaman, 4. doz aşı kararını değerlendirdi: Sağlık Bakanlığı salgın nasıl yönetilemez ve bilim nasıl katledilir dersi veriyor

Sağlık Bakanlığı'nın dördüncü doz aşı kararına ilişkin bilim insanları değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Tekrarlanan dozlar için şu anda dolaylı veriler dışında doğrudan kanıt yoktur" dedi. Prof. Dr. Sinan Adıyaman, "Salgını yönetemediklerini çok net olarak ortaya koyarak Türkiye’yi dünyaya rezil ediyorlar" ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanları ve öncelikli gruptakiler ile iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara dördüncü doz aşı hakkı tanımlandı. Bilim insanları, Sağlık Bakanlığı’nın uygulamasına eleştirilerde bulundu. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, “Tekrarlanan dozlar için şu anda dolaylı veriler dışında doğrudan kanıt yoktur” dedi. BirGün’e konuşan Prof. Dr. Sinan Adıyaman ise, “Sağlık Bakanlığı salgın nasıl yönetilemez ve bilim nasıl katledilir dersi veriyor” diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa etmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tepkilerin ardından “Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur” açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının doz sayısı ile ilgili yeni kararlar aldı.

Bu kapsamda, sağlık çalışanları ve öncelikli gruptakilere ise dördüncü doz aşı hakkı verildi.

Ayrıca, yurt dışına çıkışlarda bazı ülkeler tarafından iki doz BioNTech aşısı istenmesi nedeniyle, iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara dördüncü doz aşı hakkı tanımlandı.

Prof. Dr. Sinan Adıyaman, 4. doz aşı kararını değerlendirdi: Sağlık Bakanlığı salgın nasıl yönetilemez ve bilim nasıl katledilir dersi veriyor

Yorumlar kapalı.