Ramazan’da bu yiyecekleri sofranızdan uzak tutun! Adeta zehir saçıyor…

Ramazan ayında oruç tutarken, aynı zamanda sağlıklı ve dengeli beslenmemiz gerekir. Özellikle pratik olduğu için tercih edilen bazı gıdalar resmen zehir saçıyor. İftar ve sahur sofranızı hazırlarken, bu yemeklerden mutlaka uzak durun.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oruç tutarken, sahur ve iftarda yediklerimize dikkat etmeliyiz. Doğru besinleri tüketmediğimiz taktirde, hem açlık hissi yaşarız hem de bu durum kilo alımına sebep olabilir.

Çabuk hazırlandığı için bazı gıdaları sofralarımızdan eksik etmiyoruz ancak bunların birçoğu sağlığımızı tehdit ediyor.

Posta.com.tr’de yer alan habere göre; aşağıdaki yiyecekleri Ramazan’da sofranızdan mutlaka uzak tutmanız gerekir.

İŞLENMİŞ ETLER

Sosis, salam ve sucuk gibi işlenmiş etler, özellikle sahurda sıkça tüketiliyor. Fakat bu yiyecekler aşırı tuz içerdikleri için vücudun dengesini bozar ve gün içinde susamanıza neden olur.

Sadece bununla sınırlı değil. Fazla tuz tüketilmesi, hipertansiyon, kalp yetmezliği, böbrek rahatsızlıkları, akciğer sorunları ve eklem problemleri gibi hastalıklara da davetiye çıkartabilir.

BOL YAĞDA YAPILAN KIZARTMALAR

Lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olsa da, bol yağda yapılan kızartma türü yiyecekler sağlığımızı ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Eğer kızartma türü yiyeceklerden vazgeçemiyorsanız, az miktarda zeytinyağı ile kısa sürede yapılan ve una bulanmamış olan yiyecekleri tüketebilirsiniz.

Bunun dışında yiyeceklerin bol yağda kızartılması, içindeki besinlerin faydalı içeriğini yok edere ve vücudumuza zarar verir.

PAKETLİ HAZIR GIDALAR

Yine pratik olduğu için sık sık tercih edilen paketli hazır gıdalardan da uzak durmamız gerekir. Raf ömrünü uzatmak için kullanılan katkı maddeleri nedeniyle bu tür gıdalar da sağlığımızı tehdit ederi.

İftar sonrasında çayın yanında tükettiğiniz paketli hazır gıdalar sağlığınızı ciddi anlamda tehdit eder. Hazır ve paketlenmiş gıdaların içinde yüksek fruktozlu mısır şurubu, aspartam, phenylalanine, suklaroz, ageve, potasyum bromat, yapay aroma ve renklendiriciler, bromlu bitkisel yağ, BHA ve BHT en zararlı katkı maddeleri bulunur.

HAZIR ÇORBA

İftar menülerinin olmazsa olmazı çorbadır. Vaktimizin kısıtlı olduğu durumlarda kurtarıcı gibi gözükse de hazır çorbayı mutfağınızda bulundurmamanız gerekiyor.

Kan basıncını yükselterek kalp ritmini bozabilen hazır çorbaların içerisinde çok nadir de olsa monosodyum glutamat yani Çin tuzu vardır.

Bu tuz, kişide bağımlılık yapabilir. Bu sebeple hazır çorbaları iftar sofranızdan olabildiğince uzak tutmanız gerekir. Bunun yerine evinizde bulunan sağlıklı malzemelerle çorbalar yapabilirsiniz.

DONDURULMUŞ GIDALAR

Gıdalar dondurulduğunda ve bir süre beklediğinde besin değerleri azalmaktadır bu yüzden olabildiğince taze tüketim önerilmektedir.

Özellikle dondurulmuş balık ve deniz ürünleri vücudunuz için çok zararlı olabilir. Ramazan ayında dondurulmuş ürünlerden olabildiğinde uzak durmanız önerilir.

Ramazan’da bu yiyecekleri sofranızdan uzak tutun! Adeta zehir saçıyor…

Yorumlar kapalı.